Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Η κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία στο μεταναστευτικό
[Euro2day]: Γερμανία: Η κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία στο μεταναστευτικό

[Euro2day]: Γερμανία: Η κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία στο μεταναστευτικό

Τα κόμματα συμφώνησαν να επιταχύνουν τη διαδικασία της επιστροφής μεταναστών που αιτήθηκαν άσυλο σε άλλες χώρες της ΕΕ, πίσω σε αυτές, μόνον εάν οι συμφωνίες είναι σε ισχύ με τη χώρα στην οποία έγινε η καταγραφή για πρώτη φορά. Τι ισχύει για τα κέντρα transit.

Τα κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού της Γερμανίας κατέληξαν σε συμφωνία την Πέμπτη, αναφορικά με ένα πακέτο μέτρων για τη διαχείριση των αιτούντων άσυλο οι οποίοι έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ δεσμεύτηκαν να προωθήσουν νομοσχέδιο σχετικά με το μεταναστευτικό πριν το τέλος του χρόνου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η δισέλιδη συμφωνία, η οποία επετεύχθη μετά από μία σύντομη συνάντηση στο ιστορικό κτίριο Reichstag, τερματίζει μία διένεξη η οποία απείλησε με κατάρρευση τον “μεγάλο συνασπισμό” της Άνγκελα Μέρκελ, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, αφήνοντας, ωστόσο, αποδυναμωμένη πολιτικά την ηγέτη της Γερμανίας.

Τα κόμματα συμφώνησαν να επιταχύνουν τη διαδικασία της επιστροφής μεταναστών που αιτήθηκαν άσυλο σε άλλες χώρες της ΕΕ, πίσω στις χώρες αυτές, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία της ΕΕ, μόνον εάν οι συμφωνίες είναι σε ισχύ με τη χώρα στην οποία έγινε η καταγραφή για πρώτη φορά.

Η πλήρης εφαρμογή απαιτεί την υπογραφή συμφωνιών με την Ιταλία και άλλες χώρες, οι οποίες είναι απρόθυμες να πάρουν πίσω μετανάστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!