Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Ιδρύεται νέα αριστερή συμμαχία
[Euro2day]: Γερμανία: Ιδρύεται νέα αριστερή συμμαχία

[Euro2day]: Γερμανία: Ιδρύεται νέα αριστερή συμμαχία

Απώτερος στόχος του κινήματος είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών, της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Η ίδρυση της αριστερής συμμαχίας που είχε ανακοινωθεί προ πολλού παίρνει από σήμερα συγκεκριμένη μορφή – τουλάχιστον στο διαδίκτυο. Από το μεσημέρι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα του νέου κινήματος που φέρει το όνομα «Ξεσηκωθείτε» (Aufstehen).

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, στις 4 Σεπτεμβρίου η πρωτοβουλία που ξεκίνησε η πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της Αριστεράς Σάρα Βάγκενκνεχτ θα παρουσιαστεί επίσημα στο Βερολίνο.
Στόχος του κινήματος είναι σύμφωνα με παλιότερη δήλωσή της να προσεγγίσει όλους εκείνους τους πολίτες που έχουν αποτραβηχτεί από τα κοινωνικά δρώμενα επειδή αισθάνονται «απογοητευμένοι» από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει ή βρίσκονται στην κυβέρνηση. Το νέο αριστερό κίνημα θα πρέπει να αναδειχθεί σύμφωνα με τη δημοφιλή αριστερή πολιτικό σε εκφραστή του θυμού πολλών ανθρώπων για την κοινωνική αδικία που επικρατεί στη Γερμανία. Πρότυπο της πρωτοβουλίας είναι ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς και η συμμαχία νέων σοσιαλιστών «Momentum» στη Μεγάλη Βρετανία.

Απώτερος στόχος του κινήματος είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών, της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Υποχωρεί εν μέρει η αρχική κριτική

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle , προς το παρόν κρατούνται μυστικά τα ονόματα των ιδρυτικών μελών του κινήματος, τα οποία εκτιμάται ότι θα προέρχονται κυρίως από τον χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!