Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Και η Γερμανία εξετάζει περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων
[Euro2day]: Και η Γερμανία εξετάζει περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων

[Euro2day]: Και η Γερμανία εξετάζει περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων

«Συγκεκριμένα γεγονότα, η μέθοδος των οποίων μοιάζει με αυτή που παρουσιάστηκε από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν γίνει γνωστά», σημειώνεται σε ανακοίνωση. ΗΠΑ και Βρετανία κατηγορούν τη Ρωσία για κατασκοπεία μέσω δικτύου υπολογιστών.

Η επιτροπή τεχνολογικής ασφάλειας της Γερμανίας (BSI) εξετάζει συγκεκριμένες περιπτώσεις στη χώρα, που έχουν ομοιότητες με τις μεθόδους που παρουσίασαν ΗΠΑ και Βρετανία στις προειδοποιήσεις τους για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Reuters, «συγκεκριμένα γεγονότα, η μέθοδος των οποίων μοιάζει με αυτή που παρουσιάστηκε από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν γίνει γνωστά στην BSI», δήλωσε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι είχε αναλύσει τις περιπτώσεις, είχε ενημερώσει τους σχετικούς οργανισμούς και είχε ξεκινήσει δράση μέσω του εθνικού αρμόδιου δικτύου.

Νωρίτερα, εκδόθηκε κοινή δήλωση από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με κατηγορίες κατά της Ρωσίας για κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές και βρετανικές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε εξοπλισμό δικτύου υπολογιστών για να προβεί στις επιθέσεις, σύμφωνα με το κοινό alert -έτσι το ονόμασε το Bloomberg.

Περιείχε επίσης συμβουλές για το τι μπορούν να κάνουν οι εταιρείες για να προστατευθούν, ενώ προειδοποιεί για επιθέσεις σε routers, στις συσκευές που μεταδίδουν δεδομένα στα δίκτυα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!