Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για τη μείωση δημοσίων εσόδων
[Euro2day]: Γερμανία: Ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για τη μείωση δημοσίων εσόδων

[Euro2day]: Γερμανία: Ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για τη μείωση δημοσίων εσόδων

Περιορίζονται οι δυνατότητες του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο. Φοροελαφρύνσεις και συντάξεις στο επίκεντρο της συνάντησης των ηγεσιών του μεγάλου συνασπισμού CDU, CSU και SPD.

Οι ηγεσίες των δύο χριστιανικών κομμάτων CDU, CSU και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) συνέρχονται το βράδυ στην καγκελαρία. Σημαντικότερο θέμα είναι οι πρόσφατες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα φορολογικά έσοδα ως το 2023. Το γερμανικό δημόσιο θα εισπράξει 124 δισ. ευρώ λιγότερα απ’ ότι είχε αρχικά υπολογιστεί. Σε επίπεδο ομοσπονδιακού κράτους τα έσοδα περιορίζονται κατά 10,5 δισ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι οι εταίροι θέλουν να τηρήσουν τη δέσμευση τους για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, το ζητούμενο είναι ποια από τα σχέδια που είχαν αρχικά συμφωνηθεί θα υλοποιηθούν σε ποιο βαθμό και ποια όχι. Βέβαια, δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές CDU, CSU και Σοσιαλδημοκράτες θα αξιοποιήσουν τη σημερινή συνάντηση και για να προβάλουν στους γερμανούς ψηφοφόρους τις θέσεις που υποστηρίζουν.

Φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις κόντρα στη βασική σύνταξη

Για παράδειγμα Χριστιανοδημοκράτες και βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές επιμένουν σε φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία. Οι Σοσιαλδημοκράτες αμφιβάλουν για την αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου. Από την πλευρά τους εισηγούνται την καθιέρωση μιας βασικής σύνταξης για όλους χωρίς την αύξηση των συνταξιοδοτικών εισφορών. Η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί κυρίως από τα κοινωνικά ταμεία που σήμερα διαθέτουν αποθέματα πάνω από 30 δισ. ευρώ, πράγμα που απορρίπτουν τα χριστιανικά κόμματα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες πάλι απορρίπτουν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους όπως το ζητούν CDU, CSU.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!