Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Αποζημιώσεις €40 δισ. για την απολιγνιτοποίηση
[Euro2day]: Γερμανία: Αποζημιώσεις €40 δισ. για την απολιγνιτοποίηση

[Euro2day]: Γερμανία: Αποζημιώσεις €40 δισ. για την απολιγνιτοποίηση

Σε μία συμφωνία που έκλεισε μετά από ολονύκτιες συνομιλίες, επιχειρήσεις με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας που δραστηριοποιούνται διεθνώς θα επιλεγούν για ετήσιες επιχορηγήσεις από το 2023 για να αποζημιωθούν για το υψηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Τα μέτρα στήριξης.

Σε αποζημιώσεις ύψους 40 δισ. ευρώ συμφώνησε η Γερμανία, ως μέρος του προγραμματισμού της να βάλει τέλος στη χρήση λιγνίτη στις μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2038, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, την Πέμπτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα σχέδια αποτελούν μέρος των μέτρων που έχουν στόχο να μειώσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2030 στο 55% των επιπέδων του 1990.

Σε μία συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από ολονύκτιες συνομιλίες, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, επιχειρήσεις με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας που δραστηριοποιούνται διεθνώς θα επιλεγούν για ετήσιες επιχορηγήσεις από το 2023 για να αποζημιωθούν για το υψηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που προκαλείται από την προγραμματισμένη έξοδο από τον άνθρακα, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert.

Στη δήλωσή του δεν ανέφερε πότε ακριβώς θα κλείσουν οι λιγνιτικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής ή πόση αποζημίωση θα πάρουν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που τους λειτουργούν.

Η κυβέρνηση θα καταβάλει μέχρι και 14 δισ. ευρώ σε βοήθεια προς τα κρατίδια του Βραδεμβούργου, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Σαξονίας και της Σαξονίας-Άνχαλτ μέχρι το 2038, δήλωσε ο Seibert.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!