Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γερμανία: Αύξηση 0,5% στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων τον Απρίλιο
[Euro2day]: Γερμανία: Αύξηση 0,5% στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων τον Απρίλιο

[Euro2day]: Γερμανία: Αύξηση 0,5% στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων τον Απρίλιο

Ο δείκτης σημείωσε ανοδική κίνηση κατά 2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, την ώρα που οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 1,8% και ενώ τον Μάρτιο είχε διαμορφωθεί στο 1,9%. Ανοδικά οι τιμές σε όλους τους κύριους βιομηχανικούς τομείς.

Οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων στην Γερμανία ενισχύθηκαν με αναπάντεχα γρήγορο ρυθμό τον Απρίλιο, υποδηλώνοντας ότι οι απώλειες στην έναρξη της χρονιάς απομακρύνονται.

Ο δείκτης σημείωσε ανοδική κίνηση κατά 2% τον Απρίλιο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 1,8% και ενώ τον Μάρτιο είχε διαμορφωθεί στο 1,9%.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε μηνιαία βάση, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 0,5% από 0,1% τον Μάρτιο και το αναμενόμενο 0,3%. Οι τιμές υποχώρησαν 0,1% τον Φεβρουάριο.
Η αρμόδια στατιστική υπηρεσία σημείωσε:

«Τον Απρίλιο όλοι οι δείκτες τιμών στις κύριους βιομηχανικούς τομείς ενισχύθηκαν σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017: Οι τιμές ενέργειας είχαν άνοδο 3,2%, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας κατά 6,1% ενώ τα προϊόντα πετρελαίου κατά 3,3%. Οι τιμές του φυσικού αερίου κατά 0,4%».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!