Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γεωργιάδης: Ψάχνουμε πρόσθετους πόρους για το Εξοικονομώ ΙΙ
[Euro2day]: Γεωργιάδης: Ψάχνουμε πρόσθετους πόρους για το Εξοικονομώ ΙΙ

[Euro2day]: Γεωργιάδης: Ψάχνουμε πρόσθετους πόρους για το Εξοικονομώ ΙΙ

Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις ΜΜΕ, τόνισε ο υπουργός. Επανασχεδιάζεται ο ΕΣΠΑ. Τα σχόλια για Novartis, ελληνοτουρκικά και Κων. Καραμανλή.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» και τους δημοσιογράφους, κ. Χρήστο Παγώνη και κ. Νίνα Κασιμάτη, στην ΕΡΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την παρέμβαση του κ. Κώστα Καραμανλή

«Η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού μετά από αρκετό διάστημα ήταν σημαντική. Όλοι παρακολουθούμε το τι λέει ο Κώστας Καραμανλής με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Έχει μεγάλη πολιτική εμπειρία και ειδικά στην εξωτερική πολιτική χάραξε γραμμές και άφησε παρακαταθήκες. Κρατώ δύο στοιχεία από την παρέμβασή του: Τη μεγάλη του στήριξη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις δόκιμες ανησυχίες του για το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας απαντήθηκαν άμεσα από την ελληνική Κυβέρνηση».

Για την προκαταρκτική επιτροπή για τη Novartis

«Δεν είμαι μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής. Κατά συνέπεια δεν μπορώ να σας πω τίποτα για το τι θα γίνει. Έχω εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μου που είναι μέλη της Επιτροπής. Δεν θέλω να παρέμβω.
Έχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι η υπόθεση της Novartis απασχολεί ελάχιστους συμπολίτες μας, ολοένα και λιγότερους, ενώ αντίθετα η αγωνία τους να βρουν δουλειά τα παιδιά τους, να επιστρέψουν από το εξωτερικό και να αυξηθεί ο μισθός τους, είναι πραγματικές αγωνίες, τις οποίες η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά για να ικανοποιήσουμε».

Για το αν θα έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα

«Η ελληνική κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, εγώ ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος Υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση».

Για τις χρεώσεις των τραπεζών

«Στη συνάντηση που είχαμε με το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο Πρωθυπουργός έθεσε ορισμένα ζητήματα. Ένα από αυτά ήταν και η ανάκληση των αυξήσεων που πρόσφατα ανακοινώθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!