Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γεωργιάδης: Ερχεται πρόγραμμα στήριξης της μεταποίησης
[Euro2day]: Γεωργιάδης: Ερχεται πρόγραμμα στήριξης της μεταποίησης

[Euro2day]: Γεωργιάδης: Ερχεται πρόγραμμα στήριξης της μεταποίησης

Ο υπουργός προανήγγειλε πρόγραμμα δράσης για τη στήριξη του μεταποιητικού τομέα, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας από τον πρωθυπουργό. Την ερχόμενη Δευτέρα η ΚΥΑ για τους ιδιώτες ελεγκτές των επενδύσεων.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για να στηρίξουμε τη βιομηχανία, διότι δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΒ, με θέμα «Βιομηχανία 4.0: η Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί».

Ωστόσο, αν και ρωτήθηκε για το ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση για τη μετάβαση στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, δεν απάντησε, ζητώντας την υπομονή του κοινού, καθώς όπως είπε, οι σχετικές ανακοινώσεις και το πρόγραμμα δράσης θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες από το ίδιο βήμα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με βάση τον πληθυσμό της χώρας και αν λάβουμε υπόψη τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ, θα έπρεπε να είχαμε 900.000 άμεσες θέσεις. Ωστόσο, οι θέσεις εργασίας τώρα είναι μόλις 400.000», υπογράμμισε, αναφέροντας πως «όταν μία θέση εργασίας στη βιομηχανία δημιουργεί άλλες 2,5 έμμεσες, τότε αν δημιουργήσουμε 200.000 νέες θέσεις εργασίας, το σύνολο της ανεργίας θα έπεφτε κάτω από το μισό».

Πάντως, κατά τον κ. Γεωργιάδη, το γεγονός ότι αυτή την περίοδο έχουμε μείνει πίσω στον βιομηχανικό τομέα μπορεί να αποτελέσει και πλεονέκτημα για την Ελλάδα, καθώς οι άλλες χώρες που έχουν προχωρήσει, έχουν υιοθετήσει, για τα σημερινά δεδομένα, τεχνολογίες προηγούμενων ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!