Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γενς Βάιντμαν: Ευθύνη των τραπεζών η αποκατάσταση της κερδοφορίας
[Euro2day]: Γενς Βάιντμαν: Ευθύνη των τραπεζών η αποκατάσταση της κερδοφορίας

[Euro2day]: Γενς Βάιντμαν: Ευθύνη των τραπεζών η αποκατάσταση της κερδοφορίας

«Η δυνητική ανακούφιση από τα κλιμακωτά επιτόκια, για τα οποία γίνεται συζήτηση τώρα, θα ήταν αξιοσημείωτη, αλλά τελικά περιορισμένη», υποστήριξε ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

Επιφυλάξεις εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ (της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας) Γενς Βάιντμαν σχετικά με την πρόταση για μερική ανακούφιση των τραπεζών από τα αρνητικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), υποστηρίζοντας ότι το κόστος μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το όφελός της.

Το κέρδος από ένα τέτοιο σχήμα θα είναι περιορισμένο, ενώ το κόστος – που συνδέεται με την περαιτέρω καθυστέρηση στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής – μπορεί να είναι μεγαλύτερο, δήλωσε ο Βάιντμαν, που είναι πιθανός υποψήφιος για τη διαδοχή του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε εκδήλωση της Μπούντεσμπανκ στη Φρανκφούρτη.

Η ΕΚΤ εξετάζει αν θα απαλλάξει τις τράπεζες από μέρος των επιβαρύνσεων τους που προκύπτουν από το αρνητικό επιτόκιο (-0,4%) που επιβάλλει στις καταθέσεις τους, καθώς ανησυχεί για την αδύναμη κερδοφορία τους που θα μπορούσε να εμποδίσει τη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής της. «Η δυνητική ανακούφιση από τα κλιμακωτά επιτόκια, για τα οποία γίνεται συζήτηση τώρα, θα ήταν αξιοσημείωτη, αλλά τελικά περιορισμένη», σημείωσε ο Βάιντμαν. «Και η ανακούφιση θα είναι πιθανόν μικρότερη από το πρόσθετο κόστος της μετάθεσης των προσδοκιών ομαλοποίησης (της νομισματικής πολιτικής) που προκύπτει από τη συζήτηση αυτή», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!