Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΓΕΝΟΠ: Μνημονιακή υποχρέωση η ανάκτηση των ΥΚΩ
[Euro2day]: ΓΕΝΟΠ: Μνημονιακή υποχρέωση η ανάκτηση των ΥΚΩ

[Euro2day]: ΓΕΝΟΠ: Μνημονιακή υποχρέωση η ανάκτηση των ΥΚΩ

Σύμφωνα με τον προεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, δεν θα είναι δυσβάστακτο το κόστος, ενώ, αν δεν ανακτηθεί το ποσό, η ΔΕΗ θα έχει πρόβλημα.

Να μην επιμεριστούν τα κόστη από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας της περιόδου από το 2012 ως το 2015 στους καταναλωτές της ΔΕΗ εισηγείται η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Στην πρόταση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος η Αρχή προτείνει να καλύψει η πολιτεία το κόστος των 375 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται ότι η ΔEH υπολογίζει το συγκεκριμένο κόστος στα 700 εκατ. ευρώ.
«Η ΔEH δεν έχει κανένα λόγο να αυξάνει τα τιμολόγια της. Δεν γίνονται αυξήσεις στο Ηλεκτρικό ρεύμα αλλά στους λογαριασμούς και υπάρχουν και άλλα ποσά που οι πολίτες θεωρούν ότι τα παίρνει η ΔEH», τόνισε στο ραδιόφωνο του Σκάϊ  ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔEH.
Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι η επιστροφή του ποσού για τις ΥΚΩ είναι μνημονιακή υποχρέωση και εκτίμησε ότι τελικά και πάλι τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι καταναλωτές. Είπε πάντως πως δεν θα είναι δυσβάστακτο κόστος καθώς το ποσό αυτό θα μπορεί να αποπληρωθεί αν μπει ένα ευρώ χρέωση σε κάθε μετρητή για διάστημα 5 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!