Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 19 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει θυσιάσει τα νησιά για πολιτικούς λόγους
[Euro2day]: Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει θυσιάσει τα νησιά για πολιτικούς λόγους

[Euro2day]: Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει θυσιάσει τα νησιά για πολιτικούς λόγους

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε αναπτυξιακό σχέδιο για τα νησιά. «Θέλουμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους δήμους και στις περιφέρειες, ώστε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να μπορέσουν να προωθήσουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη», σημείωσε.

«Η Ελλάδα παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Οφείλει να στείλει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Σε αυτό οι Έλληνες θα παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί» δήλωσε από την Κω η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Όπως είπε, «η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας. Στο Αιγαίο η επιθετική ρητορική, αλλά και η πρακτική από τη γειτονική μας χώρα έχει κλιμακωθεί».

Στο πλαίσιο περιοδείας της στο νησί, η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κυρίτση, και τον διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, ταξίαρχο Λάμπρο Ναζίφη.

Σε δηλώσεις της, υποστήριξε πως «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει θυσιάσει τα νησιά για πολιτικούς λόγους. Έχουν πληρώσει πολύ βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα.

Ιδιαίτερα εδώ στη Κω, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει σημαντικά την αποκατάσταση του νησιού μετά τον σεισμό και για τους αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά καθυστερεί πάρα πολύ όσον αφορά το λιμάνι».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε αναπτυξιακό σχέδιο για τα νησιά. «Θέλουμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους δήμους και στις περιφέρειες, ώστε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να μπορέσουν να προωθήσουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!