Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: General Motors: Τέταρτη εβδομάδα απεργίας των εργαζομένων
[Euro2day]: General Motors: Τέταρτη εβδομάδα απεργίας των εργαζομένων

[Euro2day]: General Motors: Τέταρτη εβδομάδα απεργίας των εργαζομένων

Το πισωγύρισμα στις διαπραγματεύσεις ήρθε μετά από αρκετές ημέρες συζητήσεων με τη διοίκηση, στη διάρκεια των οποίων είχε σημειωθεί κάποια πρόοδος, με στόχο την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας τετραετούς διάρκειας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του συνδικάτου των εργαζομένων και της διοίκησης της General Motors «πήραν άσχημη τροπή», ανακοίνωσε το συνδικάτο στο οποίο ανήκουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτή, οι οποίοι συνεχίζουν σήμερα για 4η εβδομάδα τις απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα καλύτερουςμισθούς και κοινωνικά επιδόματα.

Το πισωγύρισμα στις διαπραγματεύσεις ακολούθησε αρκετές ημέρες συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειωθεί κάποιες πρόοδοι με στόχο την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας τετραετούς διάρκειας.

Ο Τέρι Ντάιτς, αντιπρόεδρος της διαπραγματευτικής επιτροπής του συνδικάτου UnitedAutoWorkers (UAW), έστειλε χθες το μεσημέρι επιστολή προς τα μέλη του στην οποία αναφέρει ότι το συνδικάτο κρίνει τις τελευταίες προτάσεις της GM για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας εντελώς απαράδεκτες.

«Επέστρεψαν στην τελευταία πρότασή τους, την οποία είχαμε ήδη απορρίψει, κάνοντας πολύ μικρές αλλαγές», επισημαίνεται στην επιστολή του Ντάιτς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματευτές του συνδικάτου «δεν θα μπορούσαν να είναι πιο πολύ απογοητευμένοι» με τη θέση της GM.

Με τη συμμετοχή 50.000 εργαζόμενων, αυτή είναι η μεγαλύτερη απεργία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε οποιαδήποτε αμερικανική βιομηχανία από το 2007 όταν είχαν απεργήσει για τελευταία φορά οι εργαζόμενοι στην GM.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!