Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Γέφυρες Συνεργασίας» του εγχώριου επιχειρείν με Έλληνες του εξωτερικού
[Euro2day]: «Γέφυρες Συνεργασίας» του εγχώριου επιχειρείν με Έλληνες του εξωτερικού

[Euro2day]: «Γέφυρες Συνεργασίας» του εγχώριου επιχειρείν με Έλληνες του εξωτερικού

Μέχρι να εκλείψει το brain drain η κυβέρνηση προσαρμόζει στα μέτρα της ελληνικής κρίσης την παροιμία …για τον Μωάμεθ και το βουνό. Τι είναι το φιλόδοξο πρόγραμμα. Οι πρώτοι 350 συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η επιστροφή των νέων επιστημόνων που μετανάστευσαν από ανάγκη κι όχι από επιλογή, αναζητώντας καλά αμειβόμενη εργασία, είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της χώρας.

Ειδικά τους τελευταίους μήνες ο όρος “brain drain” δεν λείπει από το κυβερνητικό λεξιλόγιο, με τον Αλέξη Τσίπρα να λανσάρει τον αντι-όρο “brain gain” δίνοντας τίτλο στο παραπάνω στοίχημα.

Κι επειδή η ανάπτυξη μπορεί να …χτυπάει την ελληνική πόρτα (κατά τους αριθμούς, τουλάχιστον) αλλά θα αργήσει να εγκατασταθεί στη χώρα – και δη, μόνιμα – η κυβέρνηση αποφάσισε να προσαρμόσει στα μέτρα της ελληνικής κρίσης την παροιμία για τον Μωάμεθ και το βουνό… μοιράζοντας την απόσταση: αφού το πλήθος Ελλήνων επιστημόνων δεν ετοιμάζει (ακόμα) βαλίτσες επιστροφής, ας τους δώσουμε τα εργαλεία να συμβάλλουν στην προσπάθεια από τα διάφορα σημεία του πλανήτη στα οποία βρίσκονται.

Το σχέδιο επεξεργάσθηκε και τροχιοδρόμησε το υπουργείο Οικονομίας-Ανάπτυξης δια του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!