Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γαλλία: Τον Τιερί Μπρετόν για Ευρωπαίο Επίτροπο προτείνει ο Μακρόν
[Euro2day]: Γαλλία: Τον Τιερί Μπρετόν για Ευρωπαίο Επίτροπο προτείνει ο Μακρόν

[Euro2day]: Γαλλία: Τον Τιερί Μπρετόν για Ευρωπαίο Επίτροπο προτείνει ο Μακρόν

Ο νυν πρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρίας υπηρεσιών πληροφορικής Atos και πρώην υπουργός Οικονομικών προτείνεται ως νέο μέλος της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Δύο εβδομάδες μετά την απόρριψη της Σιλβί Γκουλάρ, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε τον Τιερί Μπρετόν, 64 ετών, νυν πρόεδρο και γενικό διευθυντή της εταιρίας υπηρεσιών πληροφορικής Atos και πρώην υπουργό Οικονομικών, ως νέο μέλος της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

“Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την εκλεγμένη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την πρόθεσή του να διορίσει τον Τιερί Μπρετόν ως μέλος της Κομισιόν”, ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο.

Βασική πρόκληση για το Παρίσι, το τεράστιο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο Επίτροπος της Γαλλίας — βιομηχανική πολιτική, εσωτερική αγορά, ψηφιακή αγορά, άμυνα και διάστημα– να παραμείνει αμετάβλητο. Ο Μακρόν έλαβε τη σχετική διαβεβαίωση από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

“Αυτό που με αφορά, είναι το χαρτοφυλάκιο! ‘Εδωσα αγώνα για ένα χαρτοφυλάκιο”, αναφώνησε ο Μακρόν, μαθαίνοντας ενοχλημένος την απόρριψη της Γκουλάρ στις 10 Οκτωβρίου, την οποία εξέλαβε ως προσβολή εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η μέλλουσα πρόεδρος της Επιτροπής έχει εγκρίνει ήδη την νέα επιλογή του Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν “συμφώνησαν για το πρόσωπο αυτό έπειτα από συζήτηση που είχαν προηγουμένως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!