Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γαλλία και Γερμανία κυνηγούν φορολογικά «παραθυράκια»
[Euro2day]: Γαλλία και Γερμανία κυνηγούν φορολογικά «παραθυράκια»

[Euro2day]: Γαλλία και Γερμανία κυνηγούν φορολογικά «παραθυράκια»

Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να υπερασπίζεται τα οικονομικά της συμφέροντα όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. Σε καλύτερη ευθυγράμμιση των ευρωπαϊκών φορολογικών συστημάτων καλεί ξανά η χώρα του.

Η Γαλλία συνεργάζεται με τη Γερμανία και άλλους εταίρους για να κλείσουν τα παραθυράκια που επέτρεψαν σε αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google, η Apple, το Facebook και η Amazon να ελαχιστοποιήσουν φόρους και να κερδίσουν μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, σε βάρος εταιριών της ίδιας της ηπείρου.

Η Γαλλία πρόκειται να προτείνει «πιο απλούς κανόνες» για «πραγματική φορολόγηση» των τεχνολογικών εταιριών, στη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας, όπως τόνισε την Παρασκευή σε συνέντευξή του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Μιλώντας από το γραφείο του στο Παρίσι, ο υπουργός παραπονέθηκε πως οι πρωτοβουλίες που εκτείνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη αποδεικνύονται πολύ αργές.

«Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να υπερασπίζεται τα οικονομικά της συμφέροντα πολύ πιο σθεναρά -η Κίνα το κάνει, οι ΗΠΑ το κάνουν», δήλωσε ο Λεμέρ. «Δεν επωφελείσαι από τη δυνατότητα δραστηριοποίησης στη Γαλλία ή στην Ευρώπη χωρίς να πληρώνεις φόρους που πληρώνουν άλλες εταιρίες, γαλλικές ή ευρωπαϊκές», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!