Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: G7: Ο Μακρόν επιχειρεί να ενώσει τις δυτικές δυνάμεις
[Euro2day]: G7: Ο Μακρόν επιχειρεί να ενώσει τις δυτικές δυνάμεις

[Euro2day]: G7: Ο Μακρόν επιχειρεί να ενώσει τις δυτικές δυνάμεις

Ενταση στον Κόλπο, εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στο Πεκίνο, συναγερμός για το Κλίμα και οικονομικά θέματα στο «μενού» της Συνόδου Κορυφής.

Ο Τραμπ, πάντα απρόβλεπτος, ο Τζόνσον πιασμένος στον γόρδιοδεσμό του Brexit, ο Κόντε, τοποθετημένος σε εκτινασσόμενοκάθισμα…Το κλαμπ των φιλελεύθερων δημοκρατιών της Ομάδας των 7 (G7) που συναντάται με οικοδεσπότη τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μπιαρίτς θα προσπαθήσει παρά ταύτα να δείξει τη γεωπολιτική του επιδεξιότητα απέναντι στις πολλαπλές κρίσεις που συνταράσσουν τον κόσμο.

Ενταση στον Κόλπο, εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στο Πεκίνο, συναγερμός για το Κλίμα…τα καυτά θέματα συσσωρεύονται, περιλαμβανομένης της κρίσης του Χονγκ Κονγκ, η οποία είναι πιθανόν να προστεθεί στο μενού της συνόδου κορυφής. Μαζί με την κρίση του Κασμίρ, η οποία θα συζητηθεί αναγκαστικά, αφού ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είναι προσκεκλημένος στο γαλλικό θέρετρο, όπου έχουν επιβληθεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Ομως, η εποχή που η G7 παρουσίαζε κοινό μέτωπο έχει παρέλθει, «σε έναν κόσμο που σήμερα είναι κατακερματισμένος, ευμετάβλητος και όπου τα πλαίσια αναφοράς δεν έχουν πλέον την αποτελεσματικότητα που είχαν κάποτε», συνοψίζει πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Ο βασικός παράγοντας αστάθειας αυτής της συνάθροισης είναι φυσικά ο Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά και πολλοί άλλοι ηγέτες βρίσκονται σε καταστάσεις προβληματικές που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά τους, όπως ο Μπόρις Τζόνσον που βρίσκεται στους δαιδάλους του ψυχοδράματος του Brexit, η Αγγελα Μέρκελ, που βρίσκεται στο τέλος της θητείας της έπειτα από 14 χρόνια στη εξουσία ή ο Τζουζέπε Κόντε, τον οποίο ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του από την σελίδα του στο Facebook ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων Ντι Μάιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!