Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι φοβούνται οι ευρωπαίοι για τη συμμετοχή του ΔΝΤ
[Euro2day]: Τι φοβούνται οι ευρωπαίοι για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

[Euro2day]: Τι φοβούνται οι ευρωπαίοι για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Σενάριο για 4ετές, 2ετές ή και καθόλου πρόγραμμα σε έγγραφο που φέρνει στο φως το MNI. Περιγράφει τις εναλλακτικές και αναδεικνύει την καχυποψία και το σκληρό παζάρι. Συζητούν οι ευρωπαίοι χαμηλότερα πλεονάσματα. Προσπάθεια για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup ή αρχές 2017.

Αβέβαιη παραμένει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα οι ευρωπαίοι να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, όπως προκύπτει από εμπιστευτικά έγγραφα της Κομισιόν από τα οποία φαίνεται ότι το ΔΝΤ επιμένει να ζητά μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό πλάνο για την Ελλάδα και σκληρά μέτρα το εργασιακό.

Σύμφωνα μάλιστα με το MNI σε περίπτωση που τελικά το Ταμείο αποφασίσει να μην μετέχει η ευρωπαϊκή πλευρά θα κληθεί να ξανασχεδιάσει την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (DSA) λαμβάνοντας υπόψη και αυτή την παράμετρο. Και αυτό γιατί στην υφιστάμενη έχει ληφθεί ως παράμετρος η εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα μετέχει με ένα ποσό της τάξης των 6 δισ. ευρώ «παρότι το ΔΝΤ υπονόησε επίσης την πιθανότητα χαμηλότερου ποσού, γύρω στα 5 δισ. ευρώ», όπως αναφέρεται στο έγγραφο. «Αυτό είναι αρκετά μικρό και πιθανότατα μικρότερο απ όσο έχουν κατά νου τα κράτη-μέλη», αναφέρει.

«Εκτιμάται επίσης ότι η μορφή του προγράμματος του ΔΝΤ θα είναι ένα τετραετές «Extension Fund Facility» (για να συμπέσει καλύτερα με την εναρμόνιση του προγράμματος της ΕΕ και να παρέχει πιο επαρκή χρόνο για την κατάλληλη οικονομική προσαρμογή», αναφέρεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!