Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο φόρος σε διαδικτυακές εταιρείες-κολοσσούς διχάζει την Ευρώπη
[Euro2day]: Ο φόρος σε διαδικτυακές εταιρείες-κολοσσούς διχάζει την Ευρώπη

[Euro2day]: Ο φόρος σε διαδικτυακές εταιρείες-κολοσσούς διχάζει την Ευρώπη

Διαφωνίες εντός ΕΕ για την ψηφιακή φορολόγηση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Θα εφαρμόσουμε εθνικό νόμο, δηλώνει η Ιταλία. Να αναθεωρηθεί το σχέδιο, προτείνει η Γερμανία. Μέχρι τέλους της χρονιάς να εφαρμοστεί, ζητάει η Γαλλία.

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπαίνουν οι εταιρείες-κολοσσοί του διαδικτύου, όπως Facebook, Apple, Google και Amazon.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει οι εταιρίες με υψηλά ψηφιακά έσοδα στην Ευρώπη να καταβάλουν φόρο 3% επί του τζίρου από τις διαδικτυακές υπηρεσίες στην ΕΕ. Αυτό αναμένεται να εισφέρει περίπου 5 δισ. ευρώ.

Με την πρόταση όμως δεν συμφωνούν όλοι. Από τη μία μεριά η Γαλλία δηλώνει ότι δεν θα ησυχάσει εάν δεν επιβληθεί ο φόρος μέχρι τα τέλη της χρονιάς, από την άλλη μεριά χώρες, όπως η Γερμανία, τονίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αναθεωρήσει το σχέδιό της.

Τρία: Ετοιμη η Ιταλία για εθνικό φόρο

Η Ιταλία θα εφαρμόσει έναν εθνικό φόρο για τις εταιρίες διαδικτύου, εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο έως τα τέλη του έτους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών ΤζοβάνιΤρία.

Ο Τρία δήλωσε σε συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών ότι η Ρώμη έχει ήδη εισαγάγει έναν εθνικό φόρο αλλά τον ανέστειλε αναμένοντας μια πιθανή συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εάν δεν υπάρξει τέτοια συμφωνία έως τα τέλη του έτους, η Ιταλία θα προχωρήσει αυτόνομα, δήλωσε ο Τρία.

Σολτς: Να αναθεωρηθεί το σχέδιο της Κομισιόν

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ΌλαφΣολτς δήλωσε από την πλευρά του, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αναθεωρήσει το σχέδιό της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!