Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Fitch: Ανεβάζει τον πήχη για την παγκόσμια ανάπτυξη
[Euro2day]: Fitch: Ανεβάζει τον πήχη για την παγκόσμια ανάπτυξη

[Euro2day]: Fitch: Ανεβάζει τον πήχη για την παγκόσμια ανάπτυξη

Ο οίκος αξιολόγησης προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2017, προβλέποντας στροφή προς τη δημοσιονομική χαλάρωση και αύξηση του πληθωρισμού, με “οδηγό” τις ΗΠΑ. Κίνδυνος η αύξηση του λαϊκισμού και ο προστατευτισμός.

Η άνοδος του λαϊκισμού και του αντικαθεστωτικού αισθήματος που παρατηρήθηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit και στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, φαίνεται πιθανό να σπρώξουν τις διαρθρωτικές πολιτικές προς την κατεύθυνση του οικονομικού εθνικισμού, που θα περιλαμβάνει περιορισμό της εμπορικής «ανοικτότητας» και της διεθνούς εργασιακής μετανάστευσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Fitch Ratings για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές. Την ίδια ώρα, η έκφραση της δυσαρέσκειας του εκλογικού σώματος πιέζει τους ηγέτες των αναδυόμενων οικονομιών να ενστερνιστούν ευκολότερες δημοσιονομικές πολιτικές.

«Μακροπρόθεσμα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο αυξημένος εμπορικός προστατευτισμός και οι ισχνότερες μεταναστευτικές ροές θα περιορίσουν την ανάπτυξη στις αναπτυγμένες οικονομίες. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, είναι πιθανό η στροφή προς τη δημοσιονομική αναθέρμανση να αποτελέσει τον κυρίαρχο παράγοντα», σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Fitch, Brian Coulton.

Ο οίκος αξιολόγησης προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2017, προβλέποντας πως θα υπάρξει σημαντική δημοσιονομική τόνωση στις ΗΠΑ, αν και πολύ πιο περιορισμένη σε σχέση με τις προεκλογικές προτάσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Η Fitch προβλέπει πως η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί στο 2,2% το 2017 και στο 2,3% το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!