Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φίσερ (Fed): Η δημοσιονομική πολιτική όπλο κατά της χαμηλής ανάπτυξης
[Euro2day]: Φίσερ (Fed): Η δημοσιονομική πολιτική όπλο κατά της χαμηλής ανάπτυξης

[Euro2day]: Φίσερ (Fed): Η δημοσιονομική πολιτική όπλο κατά της χαμηλής ανάπτυξης

H εφαρμογή πιο επεκτατικών δημοσιονομικών πολιτικών θα ενίσχυε την ανάπτυξη και θα βοηθούσε στην αύξηση των επιτοκίων σε υψηλότερα επίπεδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed, Στάνλεϊ Φίσερ

Η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να αντιμετωπίσει εν μέρει τον αντίκτυπο της χαμηλής παραγωγικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού, που κρατάνε πίσω την αμερικάνικη οικονομία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed, Στάνλεϊ Φίσερ.

«Ένας συνδυασμός μεγαλύτερης ενθάρρυνσης των ιδιωτικών επενδύσεων, βελτιωμένων δημόσιων υποδομών, καλύτερης εκπαίδευσης και πιο αποτελεσματικής ρύθμισης, αναμένεται να προωθήσει πιο γρήγορα την ανάπτυξη της παραγωγικότητας και το επίπεδο διαβίωσης» ανέφερε ο κ. Φίσερ σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ίδιος ανέφερε πως η εφαρμογή τέτοιων πολιτικών θα μείωνε την πιθανότητα να διατηρηθούν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Φίσερ υποστήριξε πως μια αύξηση των κρατικών δαπανών κατά 1% του ΑΕΠ θα αύξανε το ουδέτερο επιτόκιο κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες. Μια αντίστοιχη περικοπή φόρων θα το αύξανε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο 73χρονος κ. Φίσερ επισήμανε μια σειρά από παράγοντες που κρατάνε σε χαμηλά επίπεδα την ανάπτυξη και τα επιτόκια στις ΗΠΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!