Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φίλης: Χωρίς κούρεμα 15-20% δεν μπορεί να γίνει απόσβεση του χρέους
[Euro2day]: Φίλης: Χωρίς κούρεμα 15-20% δεν μπορεί να γίνει απόσβεση του χρέους

[Euro2day]: Φίλης: Χωρίς κούρεμα 15-20% δεν μπορεί να γίνει απόσβεση του χρέους

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν νοείται καθαρή έξοδος χωρίς σύγκλιση της οικονομίας με τις ευρωπαϊκές οικονομίες και μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στην αποδόμηση της «καθαρής εξόδου» από το Μνημόνιο επιχείρησε να προχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πολιτική της κυβέρνησης υποστήριξε με νόημα ότι «δεν είναι έξοδος αν κουβεντιάσουμε πως θα αυξηθεί η απόκλιση από την Ευρώπη» ενώ πρόσθεσε ότι κατά τον ίδιο, για να πραγματοποιηθεί η «καθαρή έξοδος», θα πρέπει να υπάρχουν δύο προαπαιτούμενα: «Η πορεία εξόδου από την κρίση πρέπει να συνοδευτεί από σύγκλιση της οικονομίας με ευρωπαϊκές οικονομίες. Και με πολιτικές που πρέπει να κλείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και όχι να τις ανοίγουν», εξήγησε.

Συνεχίζοντας την αμφισβήτησή του στα περί εξόδου από τα μνημόνια είπε: «Βγαίνουμε (από το μνημόνιο), μάλιστα! Με τι στόχους; Θα υπάρξει πολιτική σύγκλιση ή θα αυξηθεί η απόσταση;». Αναφερόμενος στο χρέος ,τέλος, τόνισε ότι στα επίπεδα που έχει φτάσει, απαιτείται ονομαστική απομείωση, δηλαδή κούρεμα και επικαλούμενος μια σχετική μελέτη τόνισε πως «χωρίς ονομαστική απομείωσή του, της τάξης του 15% με 20%, δεν μπορεί να γίνει απόσβεση του χρέους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!