Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H Fed συνεχίζει να βλέπει σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων
[Euro2day]: H Fed συνεχίζει να βλέπει σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων

[Euro2day]: H Fed συνεχίζει να βλέπει σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επισημαίνει σε έκθεση προς το Κογκρέσο πως οι φοροαπαλλαγές που πέρασε η κυβέρνηση Τραμπ αναμένεται να δώσουν μια ήπια ώθηση στην ανάπτυξη αργότερα τη φετινή χρονιά.

H οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ ήταν ισχυρή κατά το πρώτο μισό του έτους, αναφέρει η Fed στην εξαμηνιαία της έκθεση προς το Κογκρέσο, στην οποία επισημαίνει ότι αναμένει να συνεχιστούν οι σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων.

Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση που καταθέτει η κεντρική τράπεζα στο Κογκρέσο κατά τη διάρκεια της θητείας του Τζερόμ Πάουελ στη θέση του προέδρου.

Το περιεχόμενο του εγγράφου των 63 σελίδων ευθυγραμμίζεται με το τρέχον outlook της Fed, σύμφωνα με το οποίο η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και η χαμηλή ανεργία δικαιολογούν αυξήσεις επιτοκίων, αλλά η έλλειψη πληθωριστικών πιέσεων σημαίνει πως πρέπει να παραμείνουν σταδιακές.

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους, η συνολική οικονομική δραστηριότητα φαίνεται πως έχει επεκταθεί με σταθερό ρυθμό» επισημαίνει η Fed στην έκθεση της, προσθέτοντας πως η οικονομία συνεχίζει να στηρίζεται από το ευνοϊκό καταναλωτικό και επιχειρηματικό κλίμα, την ισχυρή ανάπτυξη στο εξωτερικό και τις υποστηρικτικές δημοσιονομικές συνθήκες στο εσωτερικό.

Ως εκ τούτου, η Fed αναμένει ότι θα ήταν κατάλληλες «περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις» επιτοκίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επισημαίνει στην έκθεση πως οι φοροαπαλλαγές που πέρασε η κυβέρνηση Τραμπ ενδεχομένως να έχουν συμβάλλει στην ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών και αναμένεται να δώσουν μια ήπια ώθηση στην ανάπτυξη αργότερα τη φετινή χρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!