Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Fed: Ηπιες αυξήσεις στους μισθούς το Σεπτέμβριο
[Euro2day]: Fed: Ηπιες αυξήσεις στους μισθούς το Σεπτέμβριο

[Euro2day]: Fed: Ηπιες αυξήσεις στους μισθούς το Σεπτέμβριο

Οι περιφέρειες της Fed κατέγραψαν ήπιο ή μέτριο ρυθμό οικονομικής επέκτασης την περίοδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου ως τα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Beige Book. Μεικτή η εικόνα των καταναλωτικών δαπανών.

Η οικονομία των ΗΠΑ εμφάνισε κάποια σημάδια ανοδικών πιέσεων στους μισθούς στις αρχές Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο, αλλά ο ρυθμός αύξησης στις απολαβές των εργαζομένων παρέμεινε σε γενικές γραμμές ήπιος, σύμφωνα με την έκθεση της Fed για την κατάσταση της οικονομίας.

«Η ανάπτυξη των μισθών παρέμεινε σταθερή σε ήπια επίπεδα, αν και κάποιες περιφέρειες κατέγραψαν αυξανόμενες πιέσεις σε συγκεκριμένους τομείς» αναφέρεται στην Beige Book που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σημειώνει επίσης πως οι 12 περιφέρειες της κατέγραψαν ήπιο ή μέτριο ρυθμό οικονομικής επέκτασης, ενώ μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι καταναλωτικές δαπάνες.

«Θετικές ήταν οι προοπτικές, με την ανάπτυξη να αναμένεται να συνεχιστεί με ήπιο ή μέτριο ρυθμό στις περισσότερες περιφέρειες» επισημαίνεται στην έκθεση. 

Μετά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, η Fed άφησε να εννοηθεί πως θα αυξήσει τα επιτόκια ως το τέλος του έτους, εφόσον η αγορά εργασίας και ο πληθωρισμός συνεχίσουν να ενισχύονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!