Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φάμελλος: Το περιβάλλον κεντρικό στοιχείο της νέας κοινωνικής συμφωνίας προόδου της Ελλάδας
[Euro2day]: Φάμελλος: Το περιβάλλον κεντρικό στοιχείο της νέας κοινωνικής συμφωνίας προόδου της Ελλάδας

[Euro2day]: Φάμελλος: Το περιβάλλον κεντρικό στοιχείο της νέας κοινωνικής συμφωνίας προόδου της Ελλάδας

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στα ζητήματα φύσης και βιοποικιλότητας και υπογράμμισε ότι στις 15 Δεκεμβρίου του 2017 επικαιροποιήθηκε με ΚΥΑ ο κατάλογος των περιοχών Natura 2000, προστέθηκαν πέντε νέες περιοχές.

Μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση Νοτίου Αιγαίου, ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τόνισε ότι τα νησιά και οι βραχονησίδες της Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου, με τα μοναδικά τοπία και το φυσικό περιβάλλον, αποτελούν κεφάλαιο της χώρας.

Κάθε νησί είναι και ένα μοναδικό οικοσύστημα, με δική του ταυτότητα, ιστορική και πολιτισμική και μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει πρωτίστως η τοπική κοινωνία να αξιοποιήσει με βάση ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο.

Τι απαιτεί, όμως, η παραγωγική ανασυγκρότηση στη νησιωτική Ελλάδα;

1. Ποιότητα ζωής και ποιότητα περιβάλλοντος, άρα σύγχρονες υποδομές υγρών και στερεών αποβλήτων, με υψηλά πρότυπα λειτουργίας και επαναχρησιμοποίηση.

2. Προστασία και αξιοποίηση φυσικού περιβάλλοντος, με βιώσιμους φορείς, με σχέδιο διαχείρισης παντού, πλαίσιο για το θαλάσσιο περιβάλλον και οργάνωση των χρήσεων γης.

3. Νέα οικονομικά εργαλεία κυκλικής οικονομίας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με στόχο το πραγματικό προϊόν.

4. Πλήρες, διάφανο και ψηφιακό υπόβαθρο σχεδιασμού με δασικούς χάρτες, Κτηματολόγιο, χρήσεις γης με επιτάχυνση επενδύσεων και αδειοδοτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε κατ΄ αρχάς στα ζητήματα φύσης και βιοποικιλότητας και υπογράμμισε ότι στις 15 Δεκεμβρίου του 2017 επικαιροποιήθηκε με ΚΥΑ ο κατάλογος των περιοχών Natura 2000, προστέθηκαν πέντε νέες περιοχές (2 στα Δωδεκάνησα και 3 στις Κυκλάδες), διευρύνθηκαν τα υφιστάμενα όρια εννέα περιοχών στα Δωδεκάνησα και πέντε περιοχών στις Κυκλάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!