Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Φάμελλος: Fakenews και για τα ΝΟΜΕ από τον κ.Χατζηδάκη
[Euro2day]: Φάμελλος: Fakenews και για τα ΝΟΜΕ από τον κ.Χατζηδάκη

[Euro2day]: Φάμελλος: Fakenews και για τα ΝΟΜΕ από τον κ.Χατζηδάκη

“Χαιρόμαστε που η νέα Κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το διαπραγματευτικό χώρο που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια. Καλωσορίζουμε συνεπώς την κατάργηση της τελευταίας προγραμματισμένης δημοπρασίας ποσοτήτων ΝΟΜΕ”, σημειώνει.

“Μετά τη δήθεν σωτηρία της ΔΕΗ , καθώς οι αυξήσεις του κυρίου Χατζηδάκη εφαρμόστηκαν μετά τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, τώρα, προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Δυστυχώς, ο κος Χατζηδάκης φαίνεται έχει εθιστεί στα fakenews”, αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος, τομεάρχης Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

“Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοπρασίες ποσοτήτων ΝΟΜΕ, που σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΝ επέτρεπαν στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ να αγοράζουν ρεύμα σε τιμή χαμηλότερη του κόστους, εισήχθησαν από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2014.

Για να τελειώνουμε μια και καλή με το ψευδές επιχείρημα που χρησιμοποιούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, παραθέτουμε τα κάτωθι στοιχεία:

-Επιστολή του τότε Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, στις 22 Ιανουαρίου του 2014, προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας όπου ζητάει κατευθύνσεις και ρυθμίσεις, ώστε το σύστημα των δημοπρασιών ΝΟΜΕ να έχει τεθεί σε εφαρμογή έως τον Σεπτέμβριο του 2014.

-Την 4η αξιολόγηση του 2ου Μνημονίου (Απρίλιος 2014), σελίδα 60, παράγραφος 111, στις «βασικές δράσεις προτεραιότητας για τους επόμενους μήνες» (key actions as a matter of priority in the next few months), αναφέρονται η εισαγωγή δημοπρασιών ΝΟΜΕ και η νομοθέτηση της «Μικρής ΔΕΗ » (introduction of NOME-type auctions of part of the incumbent PPC base load capacity, the adoption of the legislation for the privatization of part of the PPC capacity (“Small PPC”)».

Ας βάλουμε λοιπόν τα δεδομένα στη σωστή σειρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!