Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Facebook: Μπλόκαρε 115 λογαριασμούς λίγο πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ
[Euro2day]: Facebook: Μπλόκαρε 115 λογαριασμούς λίγο πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ

[Euro2day]: Facebook: Μπλόκαρε 115 λογαριασμούς λίγο πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ

Το δίκτυο σημείωσε ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για να αποφασίσει εάν οι λογαριασμοί συνδέονται με τη ρωσική Υπηρεσία Έρευνας Διαδικτύου ή άλλον οργανισμό. «Ξένοι παράγοντες προσπαθούν να επηρεάσουν το δημόσιο κλίμα», τονίζουν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Το Facebook «κατέβασε» 115 λογαριασμούς χρηστών, αφότου οι αμερικανικές αρχές θεώρησαν ότι υπάρχει ύποπτη συμπεριφορά που ίσως συνδέεται με ξένη οντότητα, όπως ανακοίνωσε το κοινωνικό δίκτυο σε blog τη Δευτέρα. Το γεγονός ήρθε λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το δίκτυο σημείωσε ότι χρειάζεται να κάνει περαιτέρω ανάλυση για να αποφασίσει εάν οι λογαριασμοί συνδέονται με τη ρωσική Υπηρεσία Έρευνας Διαδικτύου (Internet Research Agency) ή με κάποιον άλλον οργανισμό. Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την παραπάνω υπηρεσία για ανάμιξη στην αμερικανική πολιτική σκηνή με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που στόχο είχαν να παραπληροφορήσουν.

Ογδόντα πέντε από τους λογαριασμούς πόσταραν στα αγγλικά στο Instagram και τριάντα στο Facebook, με σελίδες στα γαλλικά και τα ρώσικα επίσης. Κάποιοι λογαριασμοί επικεντρώνοντας σε «διασημότητες» και κάποιοι άλλοι σε «πολιτικές συζητήσεις».

«Οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ξένοι παράγοντες, και ειδικότερα η Ρωσία, εξακολουθούν να προσπαθούν να επηρεάσουν το δημόσιο κλίμα και τις αντιλήψεις των ψηφοφόρων μέσω ενεργειών που αποσκοπούν στη διάχυση διαφωνιών», συμπεριλαμβάνοντας και τα κοινωνικά δίκτυα, δήλωσαν οιομοσπονδιακές αρχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!