Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εξετάζεται η επαύξηση της παραγωγικής ικανότητας του αγωγού TAP
[Euro2day]: Εξετάζεται η επαύξηση της παραγωγικής ικανότητας του αγωγού TAP

[Euro2day]: Εξετάζεται η επαύξηση της παραγωγικής ικανότητας του αγωγού TAP

Eχει κατασκευαστεί το σύνολο του έργου (τοποθέτηση αγωγών) ενώ το 79% της γης έχει επιστραφεί στους χρήστες και ολοκληρώνεται η κατασκευή των υποδομών επιφάνειας.

Η προοπτική επαύξησης της μεταφορικής ικανότητας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ εξετάζεται στο πλαίσιο market test που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, ανέφερε η Κατερίνα Παπαλεξανδρή, υπεύθυνη του έργου για την Ελλάδα μιλώντας στο συνέδριο του “Economist”.

Όπως είπε, έχει κατασκευαστεί το σύνολο του έργου (τοποθέτηση αγωγών) ενώ το 79% της γης έχει επιστραφεί στους χρήστες και ολοκληρώνεται η κατασκευή των υποδομών επιφάνειας. Η επένδυση έφθασε στο 1,5 δισ. ευρώ και απασχολήθηκαν 3.500 εργαζόμενοι, κυρίως από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ 800 και πλέον επιχειρήσεις προμήθευσαν τον ΤΑΡ με προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο αγωγός θα μεταφέρει αέριο του Αζερμπαϊτζάν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω Ελλάδας και Αλβανίας στην Ιταλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της M-NG trading (Μυτιληναίος ) Παναγιώτης Κανελλόπουλος σημείωσε ότι το 40% της ελληνικής αγοράς πέρυσι καλύφθηκε από υγροποιημένο φυσικό αέριο και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχει ισορροπία με το αέριο αγωγών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Nicola Battilana επεσήμανε ότι ο όγκος της αγοράς φυσικού αερίου θα αυξηθεί από 4 σε 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ως το 2029 και χαρακτήρισε κρίσιμο το ρόλο της εγκατάστασης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα για την ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!