Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Εξαιρετικά αβέβαιη» η προοπτική για τη βρετανική αγορά κατοικιών
[Euro2day]: «Εξαιρετικά αβέβαιη» η προοπτική για τη βρετανική αγορά κατοικιών

[Euro2day]: «Εξαιρετικά αβέβαιη» η προοπτική για τη βρετανική αγορά κατοικιών

Τα επιτόκια έχουν βρεθεί σε ιστορικά χαμηλά και έχουν οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών για τα βρετανικά ακίνητα. Η αγορά κατοικιών βρίσκεται σε σημείο καμπής, ενώ τα νοικοκυριά θα είναι όλο και λιγότερο ικανά να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Η προοπτική για τη βρετανική αγορά κατοικιών είναι «εξαιρετικά αβέβαιη» αφότου το δημοψήφισμα του καλοκαιριού και η απόφαση για Brexit επέφεραν επιβράδυνση στις συναλλαγές, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας.

Τα επιτόκια που βρίσκονται σε χαμηλό ρεκόρ έχουν προκαλέσει άνοδο τιμών για τα ακίνητα ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς οι ιδιοκτήτες δανείζονται περισσότερα για να αγοράσουν ιδιοκτησίες ή να αναχρηματοδοτήσουν τα δάνειά τους. Τα στεγαστικά προς βρετανικά νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά 3,2% τους 12 μήνες μέχρι το Σεπτέμβριο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα τους από το 2008 και μετά, επεσήμανε η κεντρική τράπεζα σε έκθεση για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Η βρετανική αγορά κατοικιών ενδέχεται να βρίσκεται σε σημείο καμπής μετά το δημοψήφισμα και τα χρεωμένα νοικοκυριά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε οικονομικές αναταράξεις όπως η υψηλότερη ανεργία, ανέφερε τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου. Σε σχέση με πέρυσι, η ανάπτυξη στις τιμές κατοικιών για το τρίμηνο μέχρι τον Οκτώβριο ήταν 2,8% έναντι 9% τους τρεις μήνες μέχρι το Φεβρουάριο, ανέφερε η BoE.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!