Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Ευρώπη θα φτιάξει το δικό της Facebook σε 10 χρόνια, λέει ο ιδρυτής του Skype
[Euro2day]: Η Ευρώπη θα φτιάξει το δικό της Facebook σε 10 χρόνια, λέει ο ιδρυτής του Skype

[Euro2day]: Η Ευρώπη θα φτιάξει το δικό της Facebook σε 10 χρόνια, λέει ο ιδρυτής του Skype

Έρευνα αποκαλύπτει ότι η Ευρώπη μετρά περισσότερες τεχνολογικές εταιρίας από την Κίνα και τις ΗΠΑ μαζί, με τη διαφορά ότι έχουν πολύ μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Όπως εκτιμά, ο επόμενος παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός θα προέλθει από την Ευρώπη.

Η επόμενη εταιρία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, του τύπου της Google ή του Facebook, θα είναι ευρωπαϊκή, υποστήριξε σήμερα ο Niklas Zennstrom, συνιδρυτής του Skype, μιλώντας στο CNBC.

Η Ευρώπη έχει δυσκολευτεί πολύ να ανταποκριθεί στους ρυθμούς με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν τεχνολογικές εταιρίες με κεφαλαιοποίηση ύψους άνω των 100 δισ. δολαρίων. Η πρώτη τέτοια ευρωπαϊκή εταιρία ήρθε φέτος, όταν η γερμανική εταιρία λογισμικού, SAP, είδε την κεφαλαιοποίησή της να αγγίζει τα 100 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η εταιρία Atomico αποκάλυψε πως η Ευρώπη έχει περισσότερες εισηγμένες, τεχνολογικές εταιρίες απ’ ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί, καθώς ο αριθμός τους αγγίζει τις 914. Συνηθώς, όμως, έχουν μικρότερες αποτιμήσεις, με τις 615 από αυτές να έχουν χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση από 100 εκατ. δολάρια.

Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις 197 τεχνολογικές εταιρίες έχουν κεφαλαιοποίηση αγοράς χαμηλότερη των 100 εκατομμυρίων.

Στο ανώτατο όριο του εύρους, οι ΗΠΑ μετρούν 17 εισηγμένες εταιρίες με αποτίμηση άνω των 50 δισ. δολαρίων, έναντι μόλις μίας στην Ευρώπη, του γερμανικού κολοσσού SAP.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!