Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Ευρώπη χάνει μερίδιο στην επενδυτική τραπεζική
[Euro2day]: Η Ευρώπη χάνει μερίδιο στην επενδυτική τραπεζική

[Euro2day]: Η Ευρώπη χάνει μερίδιο στην επενδυτική τραπεζική

Στο 24% των παγκόσμιων εσόδων από επενδυτικές συναλλαγές υποχώρησε το μερίδιο της Ευρώπης το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Το μερίδιο της Ευρώπης στις παγκόσμιες προμήθειες επενδυτικών συναλλαγών υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, μετά από χρόνια απωλειών.

Με βάση τα στοιχεία του Thomson Reuters, η περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας (EMEA) αντιστοιχεί στο 24% των συνολικών εσόδων από συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις και από πωλήσεις ομολόγων και μετοχών.

Oι προμήθειες από επενδυτικές συναλλαγές στην Ευρώπη υποχώρησαν στα 18 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 12% σε σχέση με πέρυσι. 

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισε το Thomson Reuters να συγκεντρώνει στοιχεία το 2000, ενώ μόλις που ξεπερνά το μερίδιο 23% της Ασίας. Στο ζενίθ του το 2008 το μερίδιο της Ευρώπης είχε ανέλθει στο 37%. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ασία θα είναι ο μεγάλος νικητής για το 2016, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 5% σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000. Ειδικά στην Κίνα, η άνοδος έφτασε το 20%.

Τα έσοδα από δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 17% σε ετήσια βάση, αλλά και πάλι να αντιστοιχούν στο 45% των συνολικών εσόδων παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!