Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνει την τύχη του Uber στην Ευρώπη
[Euro2day]: To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνει την τύχη του Uber στην Ευρώπη

[Euro2day]: To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνει την τύχη του Uber στην Ευρώπη

Τον Ιούλιο του 2015, δικαστής στη Βαρκελώνη παρέπεμψε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας από τους συναδέλφους του στη Χάγη να αποφανθούν αν το Uber πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εταιρεία μεταφορών ή απλώς σαν μία διαδικτυακή πλατφόρμα

Η εφαρμογή για αναζήτηση μεταφορικού μέσου Uber ήρθε στην Ευρώπη το 2011 προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων κυρίως από επαγγελματίες οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί, που το βλέπουν ως απειλή. Η εταιρεία δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα σε ιδιώτες να εργάζονται περιστασιακά ως ταξιτζήδες μεταφέροντας επιβάτες με το Ι.Χ. τους, αφού πρώτα περάσουν από συγκεκριμένους ελέγχους.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια υποστηρίζει ότι είναι ψηφιακή πλατφόρμα κα επομένως δεν είναι απαραίτητο να συμμορφώνεται με τους κανόνες που διέπουν τις μεταφορές. Στην άλλη πλευρά σωματεία που υποστηρίζουν ότι το Uber είναι εταιρεία μεταφορών και λειτουργεί παράνομα αφού δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες για τις άδειες των οδηγών.

Για το ζήτημα θα αποφανθεί τελικά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο ξεκινά σήμερα την ακροαματική διαδικασία, μετά από προσφυγή ισπανικής ένωσης οδηγών ταξί το 2014 που κάνει λόγο για δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού, λόγω της λειτουργίας του Uber. Ο οδηγοί ταξί με έδρα τη Βαρκελώνη προσέφυγαν στην ισπανική δικαιοσύνη για το θέμα.

Αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά η εταιρεία ανέστειλε τη λειτουργία της στη χώρα για να επιστρέψει κάποιους μήνες μετά σε συνεργασία με νόμιμους οδηγούς ταξί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!