Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε τη χρήση χημικών στη Συρία
[Euro2day]: Το ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε τη χρήση χημικών στη Συρία

[Euro2day]: Το ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε τη χρήση χημικών στη Συρία

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ καταδίκασαν τη χρήση χημικών όπλων. Οι περισσότεροι εξέφρασαν τη στήριξή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενώ ορισμένοι κατέκριναν τη στρατιωτική παρέμβαση για το ό,τι δεν έλαβε διεθνή εντολή.

Ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι επανέλαβε κατά την έναρξη της συνόδου στο Στρασβούργο ότι η χρήση χημικών όπλων αποτελεί κόκκινη γραμμή και δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ υπογράμμισε ότι «το Κοινοβούλιο πρέπει να τονίσει ξεκάθαρα ότι η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη, αντιπροσωπεύει μια κόκκινη γραμμή και δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη.»

Πρόσθεσε τα εξής: «Η δραματική κατάσταση πρέπει να διαλύσει τις όποιες τυχόν αμφιβολίες υπάρχουν σχετικά με την ανάγκη και τον επείγοντα χαρακτήρα της οικοδόμησης μιας ολοένα και πιο στοχευμένης κοινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Η τρέχουσα συζήτηση σχετικά με τον επόμενο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό θα δείξει την προθυμία μας να διαθέσουμε τους πόρους που απαιτούνται για να καταστεί η ΕΕ ένας πραγματικός παγκόσμιος παράγοντας».

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ καταδίκασαν με τη σειρά τους τη χρήση χημικών όπλων. Οι περισσότεροι εξέφρασαν τη στήριξή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, προκειμένου να σταματήσουν τα εγκλήματα πολέμου του καθεστώτος Ασαντ, ενώ ορισμένοι κατέκριναν τη στρατιωτική παρέμβαση για το ό,τι δεν έλαβε διεθνή εντολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!