Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το ευρωδικαστήριο απέρριψε προσφυγές για το «κούρεμα» στην Κύπρο
[Euro2day]: Το ευρωδικαστήριο απέρριψε προσφυγές για το «κούρεμα» στην Κύπρο

[Euro2day]: Το ευρωδικαστήριο απέρριψε προσφυγές για το «κούρεμα» στην Κύπρο

Το δικαστήριο έκρινε πως στο «bail-in» του 2013 δεν υπήρξε παραβίαση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και της αρχής της ίσης μεταχείρισης. Τις προσφυγές είχαν καταθέσει 51 καταθέτες κυπριακών τραπεζών.

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε αίτημα αποζημίωσης από καταθέτες κυπριακών τραπεζών που υπέστησαν «κούρεμα» κατά την κρίση του 2013, σε μια απόφαση που θα αποτελέσει υπόδειγμα για άλλες υποθέσεις προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας έχασαν δισεκατομμύρια από το «bail-in» που εφαρμόστηκε το 2013.

«Το δικαστήριο κατέληξε ότι τα πρόσωπα και οι εταιρείες που κίνησαν τις νομικές διαδικασίες δεν έχουν επιτύχει να αποδείξουν κάποια παραβίαση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας, της αρχής της προστασίας των νόμιμων προσδοκιών ή της αρχής της ίσης μεταχείρισης» ανέφερε το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη νομική διαδικασία είχαν κινήσει 51 πρόσωπα που έχασαν καταθέσεις και ήταν πελάτες της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!