Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ευρεία αποδοχή στο νομοσχέδιο για τον ΕΣΥΔ
[Euro2day]: Ευρεία αποδοχή στο νομοσχέδιο για τον ΕΣΥΔ

[Euro2day]: Ευρεία αποδοχή στο νομοσχέδιο για τον ΕΣΥΔ

Με το νομοσχέδιο κατοχυρώνεται η αυτονομία του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) από το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) και διασφαλίζεται η αυτοτέλειά του.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομίας για τη σύσταση ανεξάρτητου εθνικού φορέα διαπίστευσης (Σύσταση Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης»).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας, το νομοσχέδιο χαιρετίστηκε από όλους τους αρμόδιους φορείς και έτυχε της αποδοχής της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων της Βουλής.

Με το νομοσχέδιο κατοχυρώνεται η αυτονομία του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) από το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) και διασφαλίζεται η αυτοτέλειά του ώστε να συμβαδίζει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα πρότυπα του ευρωπαϊκού εποπτικού φορέα διαπίστευσης.

Ο νόμος έρχεται να επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε η βεβιασμένη και κακοσχεδιασμένη συγχώνευση του ΕΣΥΔ με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και το Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ) σε έναν ενιαίο οργανισμό (ΕΣΥΠ) από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2013.

Η τότε κυβέρνηση έκανε τη συγχώνευση παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις που προέβαλε η ευρωπαϊκή υπηρεσία διαπίστευσης που εποπτεύει το ΕΣΥΔ, περί ασυμβίβαστου των τριών φορέων που βρέθηκαν στον ίδιο οργανισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!