Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εβαλαν φρένο στα αυγουστιάτικα ταξίδια οι Γερμανοί
[Euro2day]: Εβαλαν φρένο στα αυγουστιάτικα ταξίδια οι Γερμανοί

[Euro2day]: Εβαλαν φρένο στα αυγουστιάτικα ταξίδια οι Γερμανοί

Περιόρισαν τα ταξίδια τον Αύγουστο οι Γερμανοί. Οριακά κέρδη για την Ελλάδα. Κερδισμένη του Αυγούστου η Τουρκία, χαμένη η Ισπανία. Τι δείχνουν τα στοιχεία αεροπορικής κίνησης Αυγούστου από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή της Γερμανίας.

Νέα «αφετηρία» προσδοκιών για το 2020 από τη γερμανική αγορά διαμορφώνουν για τον ελληνικό τουρισμό τα στοιχεία αεροπορικής κίνησης Ιανουαρίου-Αυγούστου που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή της Γερμανίας (Destatis).

Τα στοιχεία δείχνουν πως συνολικά οι Γερμανοί περιόρισαν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό τον Αύγουστο προτιμώντας να ταξιδέψουν περισσότερο τους προηγούμενους μήνες της χρονιάς. Σύμφωνα με την Destatis οι επιβάτες που αναχώρησαν από γερμανικά αεροδρόμια προς προορισμούς εξωτερικού σημείωσαν αύξηση 3,6% στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, αλλά μικρότερη τον Αύγουστο (+1,5%).

Κερδισμένοι της χρονιάς στη γερμανική αγορά φαίνεται πως είναι κατά σειρά η Τουρκία, η Ιταλία και το Μαρόκο που πέτυχαν υψηλότερους ρυθμούς αύξησης επισκεπτών από τη Γερμανία.

Η Τουρκία κατέγραψε αύξηση επιβατών 10,8% στο οκτάμηνο, ενώ ο κύριος τουριστικός πόλος της Αττάλειας εμφάνισε άνοδο 16,2% στο ίδιο διάστημα. Σε απόλυτους αριθμούς η Τουρκία υποδέχθηκε στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 550 χιλιάδες περισσότερους επισκέπτες από τη Γερμανία σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Μεγαλύτερη αύξηση από το μέσο όρο της γερμανικής αγοράς πέτυχανεπίσης Ιταλία (+7,8%) και Μαρόκο (+7,9%).

Η αεροπορική κίνηση προς Ελλάδα εμφάνισε εικόνα «φρένου» καθώς η αύξηση 2,8% ήταν μικρότερη από τη μέση αύξηση της γερμανικής αγοράς στο σύνολο του οκτάμηνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!