Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΥ: Σε εμπορική ρήση η πρώτη εφαρμογή blockchain για ναυτιλιακή ασφάλιση παγκοσμίως
[Euro2day]: ΕΥ: Σε εμπορική ρήση η πρώτη εφαρμογή blockchain για ναυτιλιακή ασφάλιση παγκοσμίως

[Euro2day]: ΕΥ: Σε εμπορική ρήση η πρώτη εφαρμογή blockchain για ναυτιλιακή ασφάλιση παγκοσμίως

Το Insurwave, που σχεδιάστηκε από μια κοινοπραξία μεταξύ της EY και της Guardtime, αξιοποιεί τις τεχνολογίες blockchain, τις υποδομές του Microsoft Azure και τα πρότυπα δεδομένων της ACORD.

Η ΕΥ, η Guardtime, η A.P. Møller-Maersk, η Microsoft, και οι εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου, Willis Towers Watson, XL Catlin, MS Amlin και ACORD, ανακοινώνουν πως στελέχη του ναυτιλιακού κλάδου ήδη χρησιμοποιούν το Insurwave, την blockchain πλατφόρμα που υποστηρίζει τη ναυτιλιακή ασφάλιση.

Σε ένα περιβάλλον όλο και πιο περίπλοκο, με διαρκώς εξελισσόμενους κινδύνους, οι διεθνείς επιχειρήσεις μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τους κινδύνους σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων τους, καθώς και τον τρόπο συνεργασίας τους με μεσίτες και (αντ)ασφαλιστές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥ.

Το Insurwave, που σχεδιάστηκε από μια κοινοπραξία μεταξύ της EY και της Guardtime, αξιοποιεί τις τεχνολογίες blockchain, τις υποδομές του Microsoft Azure και τα πρότυπα δεδομένων της ACORD. Θα υποστηρίζει πάνω από μισό εκατομμύριο αυτοματοποιημένες συναλλαγές και θα βοηθά στη διαχείριση κινδύνου για περισσότερα από 1.000 εμπορικά σκάφη στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του. Συνδέοντας όσους συμμετέχουν σε ένα ασφαλές, ιδιωτικό δίκτυο με ένα ακριβές, αμετάβλητο πλαίσιο ελέγχου και υπηρεσίες για την εκτέλεση διαδικασιών, η πλατφόρμα δημιουργεί την πρώτη στο είδος της ψηφιακή ασφαλιστική αλυσίδα αξίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!