Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΥ: Ευκαιρία και απειλή η τεχνολογική επανάσταση στη ναυτιλία
[Euro2day]: ΕΥ: Ευκαιρία και απειλή η τεχνολογική επανάσταση στη ναυτιλία

[Euro2day]: ΕΥ: Ευκαιρία και απειλή η τεχνολογική επανάσταση στη ναυτιλία

Ο ναυτιλιακός κλάδος βρίσκεται σε μία περίοδο αλλαγών, οι οποίες ωθούνται από την ψηφιοποίηση, αλλά και την υιοθέτηση αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως, μεταξύ άλλων, το Internet of Things και το Blockchain. Τι εκτιμά η EY.

Η νέα εποχή της διασυνδεδεμένης τεχνολογίας, αλλά και οι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου, απασχόλησαν τους κ.κ. Christopher M. Payne, Εταίρο της EY και Επικεφαλής Τεχνολογίας και Συμμαχιών στην Ασφάλιση για την περιοχή της ΕΜΕΙΑ, και Βασίλη Μαρίτσα, Manager στο τμήμα υπηρεσιών Cybersecurity, Data Protection & Privacy, του Συμβουλευτικού Τμήματος της ΕΥ Ελλάδος, κατά τις ομιλίες τους στο 9ο Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum.

Μετασχηματίζοντας τον κλάδο της ναυτιλίας μέσω της διασυνδεδεμένης τεχνολογίας

Μελέτες έχουν δείξει πως, μέχρι το 2020, θα υπάρχουν περισσότερα από 21 δισ. διασυνδεμένα πράγματα, σύμφωνα με την Gartner – ως αποτέλεσμα, ο κλάδος της ναυτιλίας βρίσκεται εν μέσω μίας τεχνολογικής επανάστασης. «Ζούμε σε μία εποχή, όπου, ό,τι μέχρι σήμερα μας ήταν άγνωστο, πλέον είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Αυτό αλλάζει τα θεμέλια της εμπορικής ναυτιλιακής ασφάλισης», τόνισε ο κ. Payne κατά την ομιλία του, και συμπλήρωσε: «Η αδράνεια δεν αποτελεί επιλογή».

Η συμπεριφορά είναι το «κλειδί» προκειμένου να γίνουν κατανοητοί οι κίνδυνοι, ενώ τα δεδομένα «ξεκλειδώνουν» τη συμπεριφορά. «Μόλις κατανοήσεις τα δεδομένα, ουσιαστικά, μπορείς να καταλάβεις και τον κίνδυνο», ανέφερε ο κ. Payne.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!