Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Eurogroup: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος της Ελλάδας
[Euro2day]: Eurogroup: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος της Ελλάδας

[Euro2day]: Eurogroup: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος της Ελλάδας

Η Ελλάδα δεν ήταν στις έξι χώρες που έλαβαν παρατηρήσεις επί του προϋπολογισμού, τόνισε ο Π. Μοσκοβισί. Εξετάζουμε τα περιθώρια, συμπληρώνει ο Σεντένο. Μήνυμα Ρέγκινγκ ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται ή να συζητούνται με τους θεσμούς. Ασφυκτική πίεση στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό.

«Δεν συζητήθηκε η Ελλάδα αλλά επειδή το θέμα των συντάξεων επανέρχεται εξετάζουμε πόσος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει ώστε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Μάριο Σεντένο.

Όπως είπε ο δημοσιονομικός χώρος σημαίνει πόσο πάνω από τον στόχο του 3,5% του ΑΠΕ είναι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019. Ο στόχος δεν συζητείται, αυτό που βλέπουμε είναι τι πρόκειται να συμβεί με το δημοσιονομικό χώρο και αν θα χρησιμοποιηθεί, αυτό είναι υπό συζήτηση.

Ο δε Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι Ελλάδα δεν ήταν στις έξι χώρες που έλαβαν παρατηρήσεις επί του προϋπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε παρατηρήσεις να απευθύνουμε στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό γιατί πρώτη φορά η χώρα είναι στην διαδικασία του «ευρωπαϊκού εξαμήνου». Ο δημοσιονομικός χώρος φαίνεται να υπάρχει, κοιτούμε το μέγεθος του και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αυτό εξετάζεται».

Από την πλευρά του ο Κλ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι είναι πολύ θετικό ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται για τις απαιτήσεις μετά από πολλά χρόνια. Η δέσμευση για το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν αμφισβητείται από κανένα. Σημείωσε ωστόσο «ότι προηγούμενες δεσμεύσεις με βάση το πρόγραμμα πρέπει να είναι σεβαστές ή να συζητούνται με τους θεσμούς και είμαστε σε αυτή τη διαδικασία».

Η Ιταλία

Οι υπουργοί στήριξαν την απόφασή της Κομισιόν να ζητήσει από την Ιταλία να επαναυποβάλει τον προϋπολογισμό της ώστε να ευθυγραμμίζεται με τους κανόνες και η Ρώμη έχει μια εβδομάδα για να το πράξει, ξεκαθάρισε ο Μάριο Σεντένο μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!