Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Eurobank: Ρίσκο για τις ελληνικές εξαγωγές η επιβράδυνση στην ΕΕ
[Euro2day]: Eurobank: Ρίσκο για τις ελληνικές εξαγωγές η επιβράδυνση στην ΕΕ

[Euro2day]: Eurobank: Ρίσκο για τις ελληνικές εξαγωγές η επιβράδυνση στην ΕΕ

Ένας παράγοντας που δύναται να αντισταθμίσει σε έναν βαθμό την αρνητική επίδραση στις ελληνικές εξαγωγές από την επιβράδυνση στην Ευρωζώνη είναι η προβλεπόμενη παραμονή του διαφορικού πληθωρισμού σε αρνητικό έδαφος, τονίζει η τράπεζα.

Σύμφωνα με τις ενδιάμεσες θερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ιούλιος 2019), ο
πραγματικός ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,1% το
2019 και στο 2,2% το 2020.

Οπως αναφέρει η Eurobank στο εβδομαδιαίο της δελτίο για την οικονομία, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εαρινές εκτιμήσεις (Μάιος 2019), η πρόβλεψη για τον πραγματικό ρυθμό μεγέθυνσης του τρέχοντος έτους αναθεωρήθηκε οριακά επί τα χείρω (από 2,2% στο 2,1%), ενώ για το 2020 παρέμεινε αμετάβλητη. Τέλος, οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό των ετών 2019 και 2020 διατηρήθηκαν σταθερές στο 0,8% (οι ενδιάμεσες χειμερινές και θερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εστιάζονται στον πραγματικό ρυθμό μεγέθυνσης και τον πληθωρισμό).

Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι καθοδικοί κίνδυνοι των προβλέψεων για τον πραγματικό ρυθμό μεγέθυνσης της Ελλάδας συνδέονται, 1ον με το μέγεθος της επίπτωσης στις ελληνικές εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών από την επιβράδυνση στην Ευρωζώνη και 2ον με το σενάριο υποεκτέλεσης του προϋπολογισμού σε όρους δαπανών.

Σημειώνουμε ότι το 1ο τρίμηνο 2019 ο πραγματικός ετήσιος ρυθμός μεταβολής της δημόσιας κατανάλωσης ήταν στο -4,1% και των εξαγωγών αγαθών στο -0,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!