Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ετινγκερ: Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, αξιόπιστη η κυβέρνηση
[Euro2day]: Ετινγκερ: Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, αξιόπιστη η κυβέρνηση

[Euro2day]: Ετινγκερ: Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, αξιόπιστη η κυβέρνηση

Εκτιμά ότι θα είναι εφικτή ετήσια ανάπτυξη 2% τα επόμενα χρόνια «και μάλιστα θα είναι και υψηλότερη», ενώ σημειώνει ότι η κυβέρνηση «διαθέτει μεγάλο δυναμικό για μια συνεκτική πολιτική, ώστε να ενισχύσει σαφώς την οικονομία».

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δηλώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σημειώνει ότι η κυβέρνηση «διαθέτει μεγάλο δυναμικό για μια συνεκτική πολιτική… ώστε να ενισχύσει σαφώς την οικονομία» και εκτιμά ότι «μια ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 2% θα είναι εφικτή τα επόμενα χρόνια και μάλιστα θα είναι και υψηλότερη».

«Οι επενδυτές θέλουν να έχουν σαφείςόρους. Θέλουν να έχουν εμπιστοσύνη. Νομίζω πώς τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης πολύ περισσότερο απολαμβάνουν εμπιστοσύνης. Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι αξιόπιστη» προσθέτει. Στο ερώτημα εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προστατεύσει τα κοινά μας ευρωπαϊκά σύνορα στο Αιγαίο καθώς και την κυπριακή ΑΟΖ, ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζει:

«Έχουμε και πάλι συνομιλίες για το θέμα της επανένωσης της Κύπρου, συνεχίζονται και κάναμε τα πάντα ώστε αυτή η δυνατότητα να συνεχίσει να υπάρχει. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην πρέπει να υπάρξει χρήση όπλων. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να επιβάλουμε οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, εάν παραβιάζει σαφείς νομικές υποχρεώσεις ή αν κάνει παράνομες έρευνες για φυσικό αέριο».

Θεωρεί δε «παραδειγματική» τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και «τη δημιουργία υποδομών για το φυσικό αέριο για την κοινή αξιοποίησή του στις αγορές». Εκτιμά ότι «το να μπορέσει να κρατήσει κανείς ενωμένη μια Ευρώπη με 27 ή 28 μέλη δεν ήταν ποτέ εύκολο και δεν θα γίνει πιο εύκολο» και προσθέτει «χρειαζόμαστε συμβιβασμούς, πρέπει να συμφωνούμε».

Ωστόσο εκτιμά ότι το2020θαείναιτο έτοςτης ενδυνάμωσης της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!