Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ετοιμη να παραιτηθεί η πρόεδρος της Ν. Κορέας μετά από σκάνδαλο
[Euro2day]: Ετοιμη να παραιτηθεί η πρόεδρος της Ν. Κορέας μετά από σκάνδαλο

[Euro2day]: Ετοιμη να παραιτηθεί η πρόεδρος της Ν. Κορέας μετά από σκάνδαλο

“Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον μου, ακόμη και για την παραμονή στην εξουσία,” δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα. Εμπλέκεται σε σκάνδαλο με παιδική της φίλη που κατηγορείται ότι είχε πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα και ασκούσε κρυφά μεγάλη επιρροή.

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκούν-χιε άφησε το κοινοβούλιο ν’ αποφασίσει για την παραμονή της στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένης και της ενδεχόμενης παραίτησής της.

“Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον μου, ακόμη και για την παραμονή στην εξουσία,” δήλωσε η ίδια στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος της, καθώς πληθαίνουν αυτοί που ζητούν την παραίτησή της, γύρω από το πρόσφατο πολιτικό σκάνδαλο.

Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ήδη ετοίμαζε πρόταση αποπομπής της προέδρου, ενώ το ποσοστό αποδοχής της είχε πέσει στο 4%, το χαμηλότερο στην ιστορία της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

Το σκάνδαλο στη Νότια Κορέα ξέσπασε όταν οι εισαγγελικές Αρχές κατηγόρησαν παιδική φίλη της προέδρου ότι είχε πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα και ασκούσε κρυφά μεγάλη επιρροή στην κυβερνητική πολιτική, μολονότι δεν κατείχε κανένα επίσημο αξίωμα.

Η φίλη της προέδρου έχει συλληφθεί ενώ οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ζητήσει να μιλήσουν και με την ίδια την κ. Παρκ, κάλεσμα που οι συνήγοροί της έχουν απορρίψει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!