Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αίτημα για κατάργηση του πλαφόν στις απεικονιστικές εξετάσεις
[Euro2day]: Αίτημα για κατάργηση του πλαφόν στις απεικονιστικές εξετάσεις

[Euro2day]: Αίτημα για κατάργηση του πλαφόν στις απεικονιστικές εξετάσεις

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου ζητεί να αποσυρθεί αμέσως η απόφαση του ΕΟΠΥΥ, που θέτει μηνιαίο πλαφόν στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες και στις μαστογραφίες. Εκτίθενται σε απρόβλεπτους κινδύνους οι ασθενείς. Περιορίζεται μόνο η δημόσια δαπάνη για τις εξετάσεις.

Την άμεση απόσυρση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ που τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου και προβλέπει μηνιαίο πλαφόν ανά μηχάνημα, στις απεικονιστικές εξετάσεις (αξονικές, μαγνητικές, μαστογραφίες), που εκτελούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, καθώς και μείωση της τιμής αποζημίωσης για κάθε εξέταση η οποία διαμορφώνεται με βάση την τεχνολογία κάθε μηχανήματος, ζητά η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, κάνοντας λόγο «για ταλαιπωρία των ασθενών, απρόβλεπτους κινδύνους, αλλά και μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση».
Καλεί παράλληλα τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την ορθή χρήση των υπηρεσιών υγείας σε συνδυασμό με την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών. «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου δεν έχει κανένα λόγο να αμφισβητήσει την ύπαρξη ανάγκης για τη δημιουργία ενός πλαισίου εξορθολογισμού στο τομέα των απεικονιστικών εξετάσεων, το οποίο θα καταπολεμά την προκλητή ζήτηση και θα διαμορφώνει κανόνες για τη λειτουργία του συνεργαζόμενου με το δημόσιο σύστημα υγείας ιδιωτικού τομέα παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ». Ωστόσο θεωρεί «απαράδεκτο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να χρησιμοποιεί και να εκθέτει με τόση ευκολία πολίτες και ασθενείς σε νέες διαδικασίες ταλαιπωρίας, απρόβλεπτους κινδύνους, αλλά και μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση».
Επιπλέον, όπως αναφέρει, με το νέο σύστημα των περιορισμών που εισάγει ο ΕΟΠΥΥ, εκθέτει τους ασθενείς σε μία σειρά κινδύνων, για τους οποίους δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!