Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εθνική: Τέσσερις πωλήσεις χαρτοφυλακίων μέχρι τέλος του έτους
[Euro2day]: Εθνική: Τέσσερις πωλήσεις χαρτοφυλακίων μέχρι τέλος του έτους

[Euro2day]: Εθνική: Τέσσερις πωλήσεις χαρτοφυλακίων μέχρι τέλος του έτους

Τι σχεδιάζει η Εθνική Τράπεζα για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων έως το τέλος του χρόνου. Εντός Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για το ΛΕΠΕΤΕ. Η στόχευση για μείωση των NPEs στα 1,6 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2022.

Στα θετικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου τους έτους στάθηκε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η οργανική κερδοφορία αυξήθηκε κατά 21% περίπου σε ετήσια βάση και +51% σε τριμηνιαία βάση.

Τα ισχυρά κέρδη από χρηματοοικονομικές πράξεις ενίσχυσαν περαιτέρω τα καθαρά λειτουργικά έσοδα της τράπεζας, οδηγώντας τη λειτουργική κερδοφορία σε επίπεδα της τάξεως των €260 εκατ. περίπου από €70 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Αναφορικά με το ζήτημα του ταμείου συμπληρωματικής ασφάλισης ΛΕΠΕΤΕ, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας τόνισε ότι θα υπάρξουν οι δυο αποφάσεις από τα Ανώτατα Δικαστήρια το Σεπτέμβριο και φάνηκε να αισθάνεται ιδιαίτερα άνετη για το τελικά αποτέλεσμά τους.

Τα μη εξυπηρετούμενη ανοίγματα (ΜΕΑ) μειώθηκαν κατά €2,5 δισ., εκ των οποίων €1,4 δισ. στο 2ο τρίμηνο. Για να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος του SSM των ΜΕΑ για το 2019 χρειάζεται ένα επιπλέον €1,8 δισ. στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ο στόχος θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της πώλησης τεσσάρων εξασφαλισμένου χαρτοφυλακίου δανείων προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις (900 εκατ. ευρώ) και χαρτοφυλακίων ναυτιλιακών δανείων στην Ελλάδα (300 εκατ. ευρώ), της πώλησης δανείων σε Κύπρο και Ρουμανία (400 εκατ. και 200 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα), καθώς και μέσω επιπλέον αναδιαρθρώσεων δανείων και ρευστοποιήσεων εξασφαλίσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!