Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε εθνική απεργία οι ταχυμεταφορείς στη Γαλλία
[Euro2day]: Σε εθνική απεργία οι ταχυμεταφορείς στη Γαλλία

[Euro2day]: Σε εθνική απεργία οι ταχυμεταφορείς στη Γαλλία

Σε εθνική απεργία καλούν στη Γαλλία οι ταχυμεταφορείς σε διεθνείς ιντερνετικές πλατφόρμες θέλοντας να αναδείξουν τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας. Πρώτο ειδικό διεθνές συνέδριο τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι.

«Νέοι προλετάριοι ενωθείτε», είναι το σύνθημα των ταχυμεταφορέων που δουλεύουν για τις διαδικτυακές πλατφόρμες Amazon, Uber, Deliveroo, take eat easy.

Είναι οι υποπρολετάριοι του σήμερα, το δε σύνθημα δίνει τον παλμό της αντίστασης στους όρους απασχόλησης που έχουν υιοθετήσει οι διεθνείς πλατφόρμες καταπνίγοντας κάθε διαμαρτυρία για εργασιακά δικαιώματα, γράφει η Deutsche Welle .

Το σύνθημα πρωτακούστηκε την περασμένη Τετάρτη στην πλατεία της Ρεπυμπλίκ στην πρώτη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων στην εταιρεία Deliveroo στο Παρίσι αλλά και σε όλες τις μεγάλες γαλλικές πόλεις. Αποφάσισαν οι απεργίες τους να είναι διακεκομμένες μα συνεχείς. «Απεργίες –περιδέραιο» τις ονομάζουν ελπίζοντας να λυγίσουν έτσι τη διεύθυνση της πολυεθνικής. Για σήμερα μάλιστα Σάββατο, κάλεσαν σε εθνικό μποϋκοτάζ με στόχο το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την βρετανική πολυεθνική.

Εμβρυακής μορφής συνδικάτο για ταχυμεταφορείς

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόφαση της Deliveroo στις 29 Ιουλίου να παρουσιάσει τα νέα τιμολόγια για τις διαδρομές, καταργώντας μάλιστα το ελάχιστο κόστος των 4 ευρώ που ήταν για τις μικρές διαδρομές.

Τη διαμαρτυρία οργάνωσε το Σωματείο των Αυτόνομων Εργαζόμενων ως Ταχυμεταφορείς στο Παρίσι που ονομάζεται CLAP και θεωρείται ένα εμβρυακής μορφής συνδικάτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!