Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΤΕΑΝ: Ρευστότητα 800 εκατ. ευρώ για τις ΜμΕ
[Euro2day]: ΕΤΕΑΝ: Ρευστότητα 800 εκατ. ευρώ για τις ΜμΕ

[Euro2day]: ΕΤΕΑΝ: Ρευστότητα 800 εκατ. ευρώ για τις ΜμΕ

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για τη σύσταση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ. Στα 400 εκατ. ο προϋπολογισμός από το ΕΣΠΑ κι άλλα τόσα από τις τράπεζες. Δάνεια, εγγυήσεις και μικροπιστώσεις στα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πρόσκληση και για το «Εξοικονομώ ΙΙ».

Κεφάλαια, ύψους οκτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, «υπόσχεται» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) μέσω του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ).

Το παραπάνω ποσό, θα προέλθει κατά 400 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα, θα αποτελούν την τραπεζική συνεισφορά, καθώς το ΕΤΕΑΝ θα υπογράψει συμβάσεις συνεπένδυσης με τα πιστωτικά ιδρύματα, στη βάση του 1:1.

Η πρόσκληση για τη σύσταση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ αναρτήθηκε στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΕΣΠΑ και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου το ΕΤΕΑΝ, το οποίο είναι και ο μοναδικός δικαιούχος, θα πρέπει να έχει υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη δέσμευση του ποσού. Μέσω του ΟΠΣ, το ΕΤΕΑΝ καλείται να δεσμεύσει άλλα 68 εκατ. ευρώ και για τη σύσταση του Ταμείου Εξοικονομώ ΙΙ.

Η εκκίνηση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο, αφού το ΕΤΕΑΝ θα πρέπει να καταλήξει σε συνεργασία με τις τράπεζες, αλλά και να ολοκληρωθεί το ΤΕΠΙΧ Ι, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!