Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αισιόδοξοι οι έμποροι για το Q3 λόγω τουρισμού
[Euro2day]: Αισιόδοξοι οι έμποροι για το Q3 λόγω τουρισμού

[Euro2day]: Αισιόδοξοι οι έμποροι για το Q3 λόγω τουρισμού

Η ΕΣΕΕ βλέπει θετικές εξελίξεις και καλές προοπτικές το τρίτο τρίμηνο, από τη σύνδεση του εμπορίου με τον τουρισμό. Προβλέπει σταθεροποίηση ή και μικρή αύξηση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο, στα 10,6-10,8 δισ. ευρώ.

Το εμπόριο και ο τουρισμός είναι από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, εξαιτίας τόσο του συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας όσο και των πολλαπλασιαστικών επιπτώσεων των κλάδων. Ο τουρισμός εξαρτάται από σειρά παραγόντων όπως η σταθερότητα (οικονομική, πολιτική κ.λπ.), το επίπεδο ασφάλειας της χώρας προορισμού, το εισόδημα της χώρας προέλευσης κ.ά.

Ως εκ τούτου, ο τουρισμός χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά ευμετάβλητος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελλάδα: Η αρνητική δημοσιότητα που είχε λάβει αρχικά η χώρα μας από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης είχε αρνητικές επιπτώσεις στην επισκεψιμότητα και στο ισοζύγιο ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Ωστόσο, με τη σταδιακή αποκατάσταση της οικονομίας και τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας της χώρας, ο τουρισμός άρχισε να επανακάμπτει. Φυσικά, σε αυτή την εξέλιξη σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι πολιτικές συνθήκες γειτονικών χωρών της Ελλάδας, που προσφέρουν ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν.

Αναλυτικότερα, το τρίτο τρίμηνο του 2015 (σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014), παρά την ενίσχυση του ισοζυγίου ταξιδιωτικών υπηρεσιών κατά 5,8% και της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 2,6%, το λιανικό εμπόριο απώλεσε το 6,2% του κύκλου εργασιών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!