Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΣΕΕ: Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν a la carte τις Κυριακές
[Euro2day]: ΕΣΕΕ: Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν a la carte τις Κυριακές

[Euro2day]: ΕΣΕΕ: Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν a la carte τις Κυριακές

Η Κυριακή εξακολουθεί να είναι ξεχωριστή και αναντικατάστατη μέρα παρά τις πιέσεις από συγκεκριμένα και περιορισμένα συμφέροντα, σχολιάζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας με αφορμή την άρνηση του ΣτΕ να επιτρέψει στο McArthurGlen την λειτουργία του τις Κυριακές.

Την απόρριψη από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας της προσφυγής του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen, με την οποία ζητούσε να λειτουργούν τις Κυριακές τα καταστήματά του, σχολιάζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας.

Οπως αναφέρει ο κ. Καρανίκας, «η απόφαση δείχνει αυτό ακριβώς που διαπιστώσαμε από την αρχή:

Δεν υπάρχει καμία απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων κατά τις Κυριακές, ούτε τα κάθε μορφής καταστήματα μπορούν να λειτουργούν την ημέρα αυτή a la carte. Το αντίθετο μάλιστα, το σκεπτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2017 παραμένει σε πλήρη ισχύ και η Κυριακή εξακολουθεί να είναι ξεχωριστή και αναντικατάστατη μέρα παρά τις πιέσεις από συγκεκριμένα και περιορισμένα συμφέροντα.

Οι όποιες εξαιρέσεις από την κυριακάτικη αργία επιφυλάσσονται μόνο για λόγους αυστηρού δημόσιου συμφέροντος αποκλειστικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να λειτουργούν τις Κυριακές κατά το δοκούν και στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους πολιτικής.

Η σημαντική αυτή απόφαση δικαιώνει την ΕΣΕΕ, που όλα τα τελευταία χρόνια αντιτάχθηκε μαχητικά σε κάθε προσπάθεια μαζικού «ανοίγματος» των καταστημάτων τις Κυριακές, προστατεύοντας τα συμφέροντα του μικρομεσαίου εμπορίου και της αγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!