Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ερντογάν: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο
[Euro2day]: Ερντογάν: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο

[Euro2day]: Ερντογάν: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο

«Η σταθερότητα στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ληφθούν υπ’ όψιν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της »Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Η πρώτη αντίδραση στις πιθανές κυρώσεις στην Άγκυρα για τους S-400.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως για να υπάρξει σταθερότητα στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα συμφέροντα της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Παράλληλα ανέφερε πως η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και πρότεινε διάλογο και συνεργασία για να επιλυθούν τα προβλήματα.

Σε ομιλία του σε δείπνο ιφτάρ λόγω Ραμαζανιού προς τους πρεσβευτές χωρών που ζουν στην Τουρκία ο Ερντογάν ανέφερε πως «η σταθερότητα στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ληφθούν υπ’ όψιν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της »Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Πιστεύω πως όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη βλέπουν πως δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα. Εμείς όπως όλα τα προβλήματα μας και αυτό θέλουμε να τα επιλύσουμε με συναντήσεις, διάλογο αλλά και με συνεργασία».

Ο Ερντογάν αντέδρασε και στις πιθανές κυρώσεις που σχεδιάζονται εναντίον της Άγκυρας λόγω της αγοράς των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικού συστήματος S-400 αλλά και λόγω των ερευνών που σχεδιάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!