Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
32 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ericsson: Ζημιές $122,3 εκατ. το β’ τρίμηνο
[Euro2day]: Ericsson: Ζημιές $122,3 εκατ. το β’ τρίμηνο

[Euro2day]: Ericsson: Ζημιές $122,3 εκατ. το β’ τρίμηνο

Η τεχνολογική εταιρία εμφάνισε ζημιές μετά τα περσυνά κέρδη. Τα έσοδά της υποχώρησαν 7,7% στο τρίμηνο. Η Ericsson «πατάει γκάζι» στην εξοικονόμηση κοστών, με μόνη εξαίρεση το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Η Ericsson δεσμεύθηκε να επιταχύνει τα σχέδια μείωσης κόστους, αφότου βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η τεχνολογική εταιρία εμφάνισε ζημιά στο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις ευρυζωνικότητας και κινητών δικτύων διαβρώθηκαν κι άλλο, ενώ προειδοποίησε πως τα κέρδη μπορεί να αποδυναμωθούν κι άλλο καθώς η αγορά συνεχίζει να δυσκολεύεται.

Για τους τρεις μήνες μέχρι τις 30 Ιουνίου, η τεχνολογική εταιρία εμφάνισε καθαρές ζημιές 1,01 δισ. ελβετικών κορωνών (122,3 εκατ. δολαρίων), έναντι κερδών 1,59 δισ. έναν χρόνο προηγούμενα.

Τα κέρδη δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες, καθώς οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν μικρότερη ζημιά 511 εκατ. κορωνών.

Τα έσοδα της εταιρίας κατέγραψαν πτώση 7,7% σε 49,9 δισ. κορώνες, μεταδίδει το MarketWatch.

«Υπό το φως της τρέχουσας προοπτικής, θα επιταχύνουμε τις ενέργειές μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο για διπλασιασμό του λειτουργικού περιθωρίου του 2016, μετά το 2018», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Borje Ekholm, διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία.

Η εταιρία διευκρίνισε πως τυχόν ενέργειες για περαιτέρω εξοικονόμηση κοστών, δεν θα περιλαμβάνουν το τμήμα R&D (έρευνα και ανάπτυξη).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!