Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΡΓΟΣΕ: Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για το τρένο στην Πάτρα
[Euro2day]: ΕΡΓΟΣΕ: Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για το τρένο στην Πάτρα

[Euro2day]: ΕΡΓΟΣΕ: Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για το τρένο στην Πάτρα

Υπογειοποίηση σε όλο το μήκος των 6,5 χιλιομέτρων προβλέπει το σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ για τη διέλευση του τρένου μέσα από την πόλη της Πάτρας υποστηρίζει η διοίκηση της εταιρείας με αφορμή δηλώσεις του κ. Νίκου Νικολόπουλου.

Με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου για το σχεδιασμό της ΕΡΓΟΣΕ όσον αφορά στη διέλευση του τρένου από την πόλη της Πάτρας, η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει πως “η αλήθεια είναι ότι ο σχεδιασμός, πλέον, προβλέπει υπόγεια χάραξη από τον Σταθμό του Ρίου μέχρι τον Άγιο Διονύσιο (υπόγεια όδευση μήκους 6,5 περίπου χιλιομέτρων) και στη συνέχεια, συνέχιση του υπόγειου έργου έως τον Άγιο Ανδρέα για το οποίο προγραμματίζεται η εκπόνηση μελέτης”.

Για τον λόγο αυτό, η ΕΡΓΟΣΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΣΕ προωθεί “το έργο Μελέτη – Κατασκευή της γραμμής από το Ρίο μέχρι τον Άγιο Διονύσιο και έχουν συμπεριληφθεί και οι οριστικές μελέτες για το τμήμα Αγ. Διονύσιος- Αγ. Ανδρέας. Η υπογειοποίηση σε όλο το μήκος των 6,5 χιλιομέτρων φυσικά δεν έχει κανένα τμήμα ανοικτού ορύγματος και προβλέπει συνεχώς υπόγεια όδευση του τρένου, με δημιουργία χώρων πρασίνου στην επιφάνεια”.

Πιο συγκεκριμένα, “όσον αφορά στον τρόπο διέλευσης του τρένου από την περιοχή του Καστελλόκαμπου, έχει ήδη εκπονηθεί προμελέτη υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από την ΧΘ 120+100 έως την ΧΘ 123+500, δηλαδή από την θέση της σήραγγας cover & cut του Ρίου μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!